AcasăNewsAurelia Ion, inmormantata cu onoruri militare

Aurelia Ion, inmormantata cu onoruri militare

Aurelia Ion, tanara de 23 de ani care si-a pierdut viata in catastrofa aviatica de luni, de la Cluj, va fi inmormantata cu onoruri militare.

Medic rezident in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti, Aurelia Ion a facut parte din echipa medicala ce se afla in avionul condus de Adrian Iovan si care s-a prabusit intr-o zona greu accesibila din Muntii Apuseni.

Victimele accidentului aviatic au fost gasite dupa circa sase ore, iar pentru tanara de 23 de ani nu s-a mai putut face nimic, ea decedand. S-a spus ca Aurelia Ion nu trebuia sa faca parte din respectiva echipa medicala, dar dorinta de a invata si a capata experienta au ambitionat-o sa participe la operatia de prelevare a organelor ce trebuia sa aiba loc la Cluj.

Conform Romania TV, la mai putin de 48 de ore de la decesul Aureliei, reprezentantii MApN au decis ca eroina de la Cluj merita inmormantata cu onoruri militare. Mai mult, Aurelia va fi avansata, post-mortem, la gradul de locotenent.

Decesul tinerei a indoliat o intreaga bransa si chiar o intreaga tara. Irinel Popescu, coordonatorul programului national de transplant hepatic, spunea despre tanara ca era una dintre cele mai dedicate studente si se implica voluntar in numeroase activitati medicale.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristi Ionita
784 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger