AcasăNewsUPDATE ATAC la Parlament! ! Sute de oameni protestează împotriva certificatului Covid...

UPDATE ATAC la Parlament! ! Sute de oameni protestează împotriva certificatului Covid – VIDEO

Sute de oameni participă marți, 21 decembrie, la un protest organizat de partidul AUR față de certificatul COVID, în fața Palatului Parlamentului.

UPDATE 12.25. Liderul AUR George Simion a ieșit din Parlament pentru a-i convinge pe protestatari să părăsească din curtea Senatului. Jandarmii încearcă să îi convingă prin dialog pe manifestanții furioși să coboare de pe treptele Parlamentului.

„La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției. Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare. Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine”, transmite Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Mai multe mașini aflate în curtea Parlamentului ar fi fost vandalizate, potrivit deputatului PNL Gigel Știrbu.

––––––––––––––––––––––––––

UPDATE 11.50. Protestatarii care s-au adunat în jurul Parlamentului au pătruns în curtea Senatului, iar acum forțează intrarea în Parlament. 

Protestatarii au devenit violenți și se iau cu jandarmii. Unii dintre ei s-au urcat pe garduri și scandează lozinci.

––––––––––––––––––––––––––

Manifestația este transmisă live pe Facebook de liderul partidului, George Simion, care i-a îndemnat pe oameni să vină la protest.

Protestatarii au blocat intrarea în Camera Deputaților

Copreşedintele AUR spune că toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari. Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul „Libertate fără certificate”.

Participanții scandează „Libertate”, „Venim peste voi”. Protestul a început la ora 9.00, însă oamenii s-au strâns încă de la primele ore ale dimineții.

Coaliția discută un nou proiect de lege inițiat de Alexandru Rafila privind introducerea certificatului COVID la locul de muncă.

Certificatul Covid la locul de muncă va fi introdus în momentul înregistrării unei creşteri susţinute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5, iar acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la situaţia creată de introducerea acestui certificat, a transmis luni seară Ministerul Sănătăţii

author avatar
Andreea Vlad
231 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Incident grav! Poliţist local din Galaţi, lovit intenţionat cu maşina. A fost dus la spital

Se fac cercetări după un incident grav ce a avut loc recent în Galați. Un polițist local a ajuns la spital, după ce a...

Vladimir Putin a ţinut un discurs la 2 ani de război în Ucraina: „Forțele nucleare sunt pregătite” (VIDEO)

Vladimir Putin s-a adresat, joi dimineaţă, celor două camere ale parlamentului rus, cu două săptămâni înainte de alegerile prin care va fi reconfirmat, cel...