AcasăNewsAUR sare în apărarea corupției și politizează un conflict artificial, pe marginea...

AUR sare în apărarea corupției și politizează un conflict artificial, pe marginea ”demolării” Pieței Berceni

Legătura penală dintre un deputat AUR și mafia piețelor din Sectorul 4! Acuzații de șantaj și amenințare cu moartea, pentru prelungirea ilegală a contractului de concesiune a Pieței Berceni-Olteniței, anunță sectorul4news.ro.

Naționalismul afișat de membrii Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) ascunde, în fapt, înțelegeri pecuniare, parafate pe sub masă, între oficialii partidului și interlopii locali ce controlează majoritatea afacerilor așa-zise „românești”.

Surse apropiate acestor cercuri explică iminența unui mega-scandal public privind șantajarea și amenințarea cu moartea a primarului Sectorului 4, Daniel Băluță.

Sursele anterior amintinte îi pun în centrul acestei înțelegeri cu iz penal pe deputatul AUR, Antonio Andrușceac (foto stânga) și pe interlopul local Traian Hojda (foto dreapta), afiliat clanului sportivilor și patron al firmei ce administrează în prezent Piața Berceni-Olteniței și al cărui contract de concesiune expiră anul acesta, în septembrie.

Convinși că primarul de la Sectorul 4 nu va încălca legislația și nu va prelungi acest contract încheiat oricum în condiții dubioase încă din anii 2000, din vremea în care un alt edil al Sectorului 4, Marin Luțu,a fost arestat și condamnat pentru trucarea licitațiilor de la piețe, cei doi ar fi pus la cale un mecanism de linșare publică a lui Băluță, cum obișnuit se întâmplă cu majoritatea oponenților de la AUR.

Linșarea mediatică eșuată devine șantaj și amenințare cu moartea

Au început soft, cu crearea unor conturi pe platformele on-line și comandarea unor articole de presă, în care, sub pretextul că ei apără producătorii autohtoni de legume și fructe, partenerii de ilegalități Andrușceac și Hojda urmăreau, de fapt, să-l determine pe Daniel Băluță să prelungească, evident cu încălcarea legii, contractul de concesiune a pieței Berceni. Cum primarul de la Sectorul 4 nu a cedat șantajului, lucrurile s-au inflamat și s-a ajuns, potrivit acelorași surse, la situația în care edilul Daniel Băluță să fie AMENINȚAT cu moartea! Deși acesta n-a vorbit încă public pe acest subiect, sursele citate afirmă că politicianul ar fi depus deja o plângere penală în acest sens, fapt ce complică foarte tare situația și, pentru AUR, ar putea fi o piatră de moară în campania electorală, pe care liderul George Simion și cei apropiați lui au încept-o deja, cu mare aplomb.

Beneficiarul pieții Berceni i-ar fi construit o casă primarului condamnat Luțu

Magistratii instantei supreme l-au condamnat  la 3 ani de inchisoare cu suspendare pe fostul primar al sectorului 4, Marin Luțu – judecat pentru incalcarea legii privind licitatiile de modernizare si administrare a pietelor agroalimentare. Instanţa a stabilt că modul în care Luţu a organizat licitaţiile pentru reconstrucţia pieţelor a fost ilegal.  Conform unor informații de la nivelul anilor 2006, Traian Hojda, beneficiarul pieții Berceni Olteniței, i-ar fi construit apoi o casă fostului primar Luţu.  Când primarul Luţu a fost trimis în judecată şi apoi arestat, s-a pus chiar problema anulării contractelor de vânzare.

Andrușceac sare în apărarea lui Hojda

Surprinzător (sau nu) în apărarea controversatului Traian Hojda, al cărui contract încheiat cu Sectorul 4, în condiții dubioase, se termină la sfârșitul acestui an, sare fostul userist Antonio Andrușceac, deputat de Bacău din partea AUR, care a fost și consilier local la Sectorul 4, din partea USR. ” Demolarea Pieței Berceni are mize ascunse. Să lase producătorii în pace. Sunt convins că în spatele acestui plan de demolare există interese obscure, care nu au nimic de-a face cu binele comunității. Cer autorităților să revizuiască acest plan și să se concentreze pe sprijinirea, nu distrugerea, comunităților noastre locale”, solicită, imperativ, deputatul de Bacău, conform site-ului flux60.ro.

AUR și-a dus membrii de partid să protesteze la piață

Iar bomboana de pe colivă a fost pusă sâmbătă, 13 ianuarie, când AUR și-a dat arama pe față și a reușit să-și mobilizeze câțiva zeci de membri și simpatizanți ai partidului, pe care i-a dus la Piața Berceni Olteniței pentru a participa la un așa zis protest! Activiștilor AUR li s-au adăugat și câțiva creduli, cetățeni din zonă, care s-au ales doar cu o poză de grup alături de Mihai Enache, candidatul anunțat al AUR la Primăria Capitalei! Bine, conform aceluiași site, flux60.ro, la ”protest” ar fi participat ”sute de persoane”!

Această manifestare pune, astfel, la îndoială, sinceritatea tuturor mesajelor care exprimă dorința menținerii pieței, dar și a acelei petiții care a strâns puțin peste 1.200 de semnături!

Motivația pentru care AUR se implică activ în acest scandal este întărită și de o sursă apropiată de cei care au planificat șantajul la adresa primarului Băluță și care, sub protecția anonimatului, susține că partidul lui George Simion ar fi mână în mână cu mafia piețelor de mai multă vreme, pentru a-și finanța acțiunile.
„Antonio Andrușceac încearcă să-și sprijine finantatorii si apără public un interlop afiliat clanului sportivilor, Traian Hojda, pentru ca acesta din urmă să obțină prelungirea contractului de concesiune a Pieței Berceni, contract încheiat acum 25 de ani, tot prin manevre ilegale. Pentru acestea, primarul Sectorului 4 de la acea vreme, Marin Luțu, a fost judecat și condamnat. Sunt atât de disperați că-și pierd susținerea financiară, încât au ajuns să-l amenințe cu moartea pe primarul Daniel Băluță, doar pentru că acesta vrea să pună capăt rețelei de corupție creată în jurul acestei piețe”, arată sursa citată.

Daniel Băluță: ”Împreună cu cetățenii și cu Consiliul General al Capitalei vom decide dacă este oportună PROPUNEREA ridicării unei creșe/grădinițe”

Manipularea oamenilor din această zonă este greu de înțeles atâta timp cât primarul Daniel Băluță nu a anunțat o astfel de măsură, de demolare a pieței Berceni Olteniței! Aceștia riscă să pice în jocurile politice făcute de cei de la AUR, care se agață disperat de orice zvon, făcând din țînțar armăsar.

Iată ce consemnează și cotidianul național România Liberă, pe marginea acestui subiect:

<< Fiindcă cineva agită spiritele, edilul Daniel Băluță a făcut pe pagina sa o serie de clarificări.

”Până la sfârșitul acestui an, Piața Berceni ESTE O PIAȚĂ PRIVATĂ! Ea nu va fi nici demolată și nici nu i se va schimba destinația. La expirarea acestui interval, Piața Berceni revine în proprietatea Consiliului Local Sector 4. Din acel moment, împreună cu dumneavoastră, cetățenii, dar și împreună cu Consiliul General al Municipiului București vom decide dacă este oportună PROPUNEREA, ca în locul pieței să ridicăm o creșă/grădiniță, având în vedere că numai astăzi sunt peste 2.000 de copii care nu au locuri în grădinițele și creșele pe care le avem deja în sectorul nostru,” a clarificat edilul sectorului 4.

”NU, decizia nu este luată! Nu am transmis nicio înștiințare! Documentul la care faceți referire este o hotărâre a Consiliului Local Sector 4, document neapărat obligatoriu pentru momentul în care piața va reveni în administrarea Sectorului 4. Ce vom face atunci, vom decide împreună, așa cum am făcut și în ultimii ani în cazul tuturor proiectelor comunității noastre,” a scris Daniel Băluță, spre buna știință a oamenilor  cu bună credință>>.

author avatar
Andrei Coman
1.066 afisari

3 COMENTARII

  1. Eu am fost în piață,să cumpăr varză când s-a dat ordin să se golească piață. Cum eu am vrut neapărat varză,am ieșit acolo unde se protesta. Era unul de la AUR și vreo doi cameramani. Cei care chipurile protestau au fost comercianții,scoși în forță. Și mai eram și eu care așteptam pe cea cu varză.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger