AcasăNewsAugustin Zegrean, CCR: Noi doar am confirmat rezultatul

Augustin Zegrean, CCR: Noi doar am confirmat rezultatul

(foto: rtv.net)

Judecatorul Augustin Zegrean, membru al Curtii Constitutionale a explicat motivul pentru care ferendumul a fost invalidat, aratand ca decizia a fost luata in urma consultarii Constitutiei si a cifrelor furnizate de Biroul Electoral Central.

(foto: rtv.net)

Presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Augustin Zegrean, a prezentat, miercuri, motivele pentru care referendumul privind demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei a fost invalidat, spunand ca hotararea a fost luata in conformitate cu legile aflate in vigoare si cu datele oferite de Biroul Electoral Central (BEC).

„Noi am primit rezultatul de la BEC. Noi am confirmat doar rezultatul, nu l-am stabilit. Nici nu puteam s-o facem. Puteam noi sa numaram voturile? 46,24% a fost rezultatul comunicat de BEC, iar pragul este in lege din anul 2000. In 14 state europene exista cvorum. Nu noi facem legile, Parlamentul face legi”, a declarat acestat, citat de rtv.net.

Augustin Zegrean s-a distantat de scandalul izbucnit intre Aspazia Cojocaru, care a anuntat ca a invalidat referendumul deoarece asa prevede legea iar ea „nu doreste sa ajunga la puscarie”, si Ion Predescu, care a spus ca nu a putut lupta singur imppotriva invalidarii.

„Dumnealui a avut alt punct de vedere, nu are decat sa si-l sustina. Nu stiu daca exista conflicte intre colegi, nu ma intereseaza”, a spua judecatorul CCR.

author avatar
Ionut Zgimbau
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger