AcasăNewsAugustin Lazar s-a ”fasait” la CEDO

Augustin Lazar s-a ”fasait” la CEDO

Procurorul general Augustin Lazar a participat, saptamana trecuta, la deschiderea oficiala a anului judiciar al Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Acesta a sustinut un discurs intr-o franceza de ”balta”, ca in Caragiale. Pronuntia cuvintelor l-a dat de gol ca nu stapaneste acesta limba. Dar ”Gusti” nu s-a lasat. A incercat din rasputeri sa impresioneze pe cele 260 de personalitati ale justitiei europene care au participat la deschidere. A reusit, insa, fara doar si poate sa le starneasca rasul.

Procurorul General a fost invitat in calitate de speaker, sustinand o prelegere cu tema „Increderea in autoritatile judiciare in contextul judiciarizarii vietii publice”. Conform celor prezenti acolo, Gusti a vorbit  intr-o limba franceza care i-a facut pe multi sa zambesca sau chiar sa rada in hohote. Cei prezenti in sala povestesc lucruri de-a dreptul ilare. Astfel, Lazar a fost intrebat de un tanar jurnalist despre rolul puterilor in stat.” Pe mana” cu tanarul  reprezentant al presei, Gusti a fost surprins de camerele de luat vederi cand citea de pe o foaie raspunsul la intrebarea tanarului ziarist. Dar, a venit din partea jurnalistilor corecti si o intrebare la care nu se astepta Lazar si nu s-a priceput sa raspunda. Astfel, chestionat daca ”ministrul Justitiei se comporta fata de sistemul judiciar intr-o maniera echitabila si cooperanta”?, ”Taica” Lazar, proaspat vopsit, a raspuns:  „ç’est une très bonne demande”, adica „este o cerere foarte buna”. Replica lui a starnit hohote de ras in sala.

author avatar
Ramona Feraru
778 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tudorel Toader primeste o noua lovitura umilitoare. Asociatia Internationala a Procurorilor (AIP) isi exprima ingrijorarea, intr-o scrisoare adresata premierului Viorica Dancila, in ceea ce priveste procedura de revocare a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, despre care spune ca este apreciat de procurori din intreaga lume.
    Asociatia cere ca procedura de revocare sa fie oprita si critica modificarile aduse Legilor Justitiei. Scrisoarea vine in contextul in care Klaus Iohannis a anuntat ca nu o sa-l revoce pe Augustin Lazar din functie, dupa ce a laudat activitatea procurorului general.
    Mesajul AIP este semnat de secretarul general al organizatiei, Han Moraal, si este datat 10 ianuarie, potrivit unor surse guvernamentale. AIP este singura organizatie de procurori la nivel global.
    Comentariul meu: Autoarea Articolului dezinformeaza si manipuleaza Cititorii!
    FakeNews:
    Gargamel-Buborel isi pierde functia de rector.
    Ramine simplu rect. kmkz

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger