AcasăNewsAugustin Lazar, oful lui Iohannis

Augustin Lazar, oful lui Iohannis

Decizia lui Tudorel Toader, o sabie cu doua taisuri

Prea mult intarziata evaluare a lui Augustin Lazar, urmata de solicitarea revocarii acestuia din functie, nu este ceea ce presedintele Klaus Iohannis ar fi putut astepta relaxat. Banuia si el ca evaluarea Procurorului General al Romaniei, facuta de Tudorel Toader, va fi mai degraba un rechezitoriu in toata regula, intesat de probe. Tipicar si toba de carte, ministrul Justitiei va fi stiut de multa vreme care sunt punctele slabe ale lui Augustin Lazar, toate culese meticulos din legi, dispozitii, ordine si regulamente, in asa fel incat sa limiteze spatiul de fuga al acestuia.

Decizia lui Tudorel Toader o sabie cu doua taisuri

La ora la care scriu, sansele lui Augustin Lazar de a ramane in continuare in functie sunt cam de 2 la suta. Surse variate dau ca sigura revocarea lui din fruntea Parchetului General. Este mai degraba un pariu, pentru ca Tudorel Toader este omul surprizelor si nimeni nu se poate lauda ca i-ar fi stiut sau ca i-ar cunoaste urmatoarea mutare.

Doar cat ii tine lantul

Cumpanit si foarte atent la ziua de maine, ministrul Justitiei va fi luat in calcul ce ar insemna o evaluare care sa nu fie urmata de disparitia lui Augustin Lazar din peisaj. Nu faptul ca PSD si ALDE ar fi facut explozie ar fi fost o problema majora pentru el. Nici ca, in cel mai scurt timp, i s-ar fi cerut demisia si ar fi fost executat. Cheful de scandal al unora si jocul dublu al altora nu sunt de natura sa-l sperie. Cel mai grav – umilitor? – va fi fost sa fie laudat de opozitie pentru decizia luata.

Revocarea Procurorul General va fi fost cel mai neasteptat cadou de ziua lui de nastere

Mai grav, cred eu, va fi fost sa fie acuzat de manevre oculte, de aranjamente cu cei mai importanti si puternici oameni, fara a-i numi aici pe Liviu Dragnea sau Calin Popescu Tariceanu. Or fi ei importanti, nu contesta nimeni asta, dar nu pe atat de puternici pe cat vor sa apara in poza din albumul politic al momentului. Si fac afirmatia asta pentru ca, in nebunia zilelor pe care le traim, cu batai pe fiecare scaun din justitie, cu Binoame care nu vor sa se desfaca sau sa renunte la obiceiuri, fiecare se misca doar cat ii permite lantul. Ca nu vrem noi sa o recunoastem este cu totul altceva.

Semnal catre toti

Dincolo de astea, Tudorel Toader va fi avut de suportat si presiunile ce se vor fi facut asupra lui. Nu va fi venit nimeni sa-i spuna da-l jos pe Lazar, se vor fi trimis doar semnale. Daca evaluarea va fi fost urmata de mentinerea lui Lazar pe post, de data asta semnalul va fi fost altul. Anume, Toader vrea sa arate, totusi, ca nu trebuie subestimat si ca nimeni nu se poate opune deciziilor lui atata vreme cat ocupa fotoliul de ministru. Este tot o forma de independenta a justitiei, sa-i spunem, cu care nu suntem obisnuiti. Este un semnal dat tuturor liderilor politici, inclusiv presedintelui Iohannis.

Cand UE dicteaza la noi acasa

Pe de alta parte, Tudorel Toader va fi stiut de multa vreme si ce inseamna revocarea lui Augustin Lazar. Nu ma refer la redresarea justitiei, la stoparea abuzurilor comise sub ochiul lui vesnic adormit si la spargerea gastilor de procurori sustinatori ai Codrutei Kovesi. Astea sunt lucruri care, oricum, vin de la sine, odata cu un nou procuror-sef. Ma refer, in special, la lungul sir de scandaluri ce vor urma. Iohannis se va opune categoric. Va trage de timp cat mai mult, va mobiliza opozitia si strada, pentru ca fara controlul asupra justitiei puterea lui se va ruina destul de repede. Or numai de asta nu are nevoie. Si va primi un ajutor usor de intuit din partea UE, care va vocifera si va bate cu pumnul in masa ca ne facem de cap si ca nesocotim ordinele ei. Ca doar n-or fi povete de bine.

author avatar
Valentin Boeru
2.445 afisari

11 COMENTARII

  1. Pentru un asemenea articol, nu este suficient simțul gazetăresc, ci și mult talent în a face slalom printre elemente necunoscute în momentul redactării lui Mulțumim, V. Boeru. Ați intuit, ați descoperit și ne-ați daruit esența.

    • Felicitari, domnule Boeru! Ati intuit perfect, Tudorel Toader a strans cu minutiozitate fiecare proba si l-a facut k.o. pe Lazar. Replicile acestuia dupa evaluare au fost un recital de prostie.

    • Alexandra , cand urmaresti cum se schiaza si face slalom printre elemente necunoscute , fa-ti timp sa intuiesti si sa gandesti la esenta frantuzescului RATEAU , e antidot contra reveriei .

  2. Trebuie să recunosc faptul că am întâlnit și hastagieni normali la cap care au recunoscut că Tudorel Toader este un ministru bun și trebuie să continue reforma în justiție. Greu de crezut dar dătător de speranțe.
    Știm ce va urma. ..căci am văzut aceeași piesa mizerabilă jucată de Mutolanis și betivul de Juncker. Cu cât ne balacaresc mai mult cu atât mai bine. Nu mai pot ei de statul de drepți de la noi! Hai sictir!
    Cu Dumnezeu pe pământ Tudorel și avem speranțe că lucrurile se vor îndrepta!
    FORZA TOADER, poporul e cu tine!

  3. Obsesiile si compulsiile interfereaza cu rutina de la locul de munca , afectand relatiile si activitatile sociale . Multe persoane afectate de tulburari obsesiv-compulsive traiesc fara tratament deoarece le este rusine sau frica sa discute cu un medic specialist . Cu ajutorul terapiei si a unui consilier , simptomele se vor reduce cu trecerea timpului . Daca-i citim ultimele 10 articole autorului depistam fixatia Iohannis ,ziua si articolul cu omul de la Cotroceni . Aplaudacii , prin postarile lor ,incearca sa-si controleze obsesiile repetand comportamente ce genereaza compulsii , amplifica si acutizeaza maladia impunand o terapie de grup pentru eradicarea acestor tulburari .

    • Esti cam la fel de „tractorist” ca Taica lazar. Atarna-te iute de prima craca mai inalta si lumea civilizata de te va aplauda.

      • Iftode , esti la fel de doct precum numele , lumea civilizata nu te atarna de craca , pur si simplu evita asemenea specimene care traiesc pentru a manca ( uneori cu polonicul )si nu mananca ca sa traiasca .Oricum , diferentele nu conteaza pentru tine , baga la mat in continuare . Pofta buna !

        • Trogloditule, inca nu ti-a tarat nimeni neamul, familia si stirpea prin savoarea injuraturilor?

  4. Cum sa compari un profesionist de talia lui Lazar cu Tudorel Toader ? Liviu Avram , pe bloggul sau acum putin timp : ** Evaluarea lui Tudorel Toader a facut-o azi Curtea Constitutionala : NOUA DEFINIRE A ABUZULUI IN SERVICIU ESTE NECONSTITUTIONALA . Formularea A FOST PROPUSA DE PROF.UNIV.DR. TOADER TUDOREL , GENIU CONSTITUTIONAL , SOARE AL STIINTELOR JURIDICE , MARE AVOCAT SI PE JUMATATE NOTAR . Pe vremea in care mai existau oameni de onoare , mai cu seama in armata , cand vreunul facea un lucru dezonorant , i se punea pe masa un pistol cu un singur cartus si era lasat singur in incapere . Stia el ce are de facut . Prin decizia de azi , CCR I-A PUS PE MASA LUI TUDOREL UN PISTOL NUMIT DEMISIE . DACA ARE ONOARE , STIE EL CE ARE DE FACUT . DACA NU-NU…** Fara comentarii !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger