AcasăNewsAudieri în cazul deceselor suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon”/Anchetatorii ar lua...

Audieri în cazul deceselor suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon”/Anchetatorii ar lua în calcul deshumarea pacienților

Continuă să apară detalii în cazul care a șocat opinia publică, după apariția unor acuzații privind posibile decese suspecte la secția ATI (Anestezie Terapie Intensivă) de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti.

S-au deschis anchete și se fac deja primele audieri, menite să verifice aceste acuzații grave și să stabilească exact ce s-a întâmplat.

Ce-ar lua în calcul anchetatorii

Deja poliţiştii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei fac, vineri, audieri în cazul deceselor de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti, conform unor surse judiciare.

Totodată, urmează să fie ridicate documente de la acest spital. Pe care, cel mai probabil, specialiștii care fac cercetări în acest caz le vor studia în perioada următoare.

Mai mult, potrivit stirileprotv.ro, anchetatorii iau în calcul, dacă va fi cazul, deshumarea pacienților care au murit la ATI pentru clarificarea cauzelor decesului.

Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul „Sf. Pantelimon”

Deja s-a anunțat încă de joi, 11 aprilie, de la nivelul instituției conduse de către Alexandru Rafila, că Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București.

„În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuților sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătății a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate.

Totodată, în cursul zilei de 11.04.2024, managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informații provenite de la un asistent medical (nenominalizat), că în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament. Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secții care să verifice aspectele sesizate. De asemenea, și Corpul de Control al Ministrului Sănătății se va implica în verificarea acestor acuzații grave legate de siguranța pacienților.

Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul București, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate și altor instituții abilitate”, a comunicat, joi, MS.

Colegiul Medicilor din Bucureşti s-a autosesizat

De asemenea, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat în acest caz.

„În urma informațiilor din spațiul public, Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) s-a autosesizat și a demarat cercetarea coordonată de Departamentul de Jurisdicție Profesională în situația semnalată la Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Pantelimon” din București”, a transmis joi seară CMMB, cu precizarea că „va oferi sprijin în demersurile inițiate de Ministerul Sănătății în acest caz”.

author avatar
Andrei Coman
326 afisari

2 COMENTARII

  1. Ăștia sunt eroii pandemiei cu salarii de lux care au început să îndeplinească actele medicale ca în pandemie când omorau sau îi lăsau să crape pe pacienți!!!!🤮🤮🤮🤮🤮🤬🤬🤬🤬🤬

  2. Timp de o săptămână nu a sesizat nimeni 20 de morți suspecte, într-o noapte? Dar ce e acolo, abator?
    Iar dacă nu ar fi apărut nimic „în spațiul public” lucrurile ar fi mers lin mai departe? Problema lor e că cineva s-a apucat să ciripească, nu că omoară pacienți cu zile?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger