AcasăNewsAu vandut terenuri ale Primariei Capitalei de un milion de euro

Au vandut terenuri ale Primariei Capitalei de un milion de euro

Mai multe persoane, printre care si doi barbati de 77 si 78 de ani, au fost retinute dupa ce au vandut 11 terenuri, majoritatea ale municipalitatii, unor cumparatori de buna-credinta, provocand astfel un prejudiciu de peste un milion de euro.

Politistii sunt pe urmele gruparii de mai multe luni

Gruparea era formata exclusiv din persoane care locuiau in cartierul Bucurestii Noi, in vecinatatea terenurilor respective si care stiau faptul ca acestea nu au proprietar.

Judecatori de stabor, printre retinuti

„In fapt, politistii bucuresteni au documentat, in perioada martie – iulie a.c., activitatea unui grup format din sapte barbati si doua femei, cu varste cuprinse intre 38 si 78 de ani, care ar fi preluat, din proprietatea unei unitati administrativ-teritoriale si a altor patru persoane fizice, 11 terenuri si imobile, solicitandu-se in mod fictiv instantei constatarea dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii, ulterior acestea fiind vandute si revandute altor persoane”, potrivit Politiei Capitalei. Doi dintre membrii gruparii, Nicu Porumbita, in varsta de 78 de ani, si Gheorghe Gogica, de 77 de ani, sunt doi judecatori de stabor, foarte respectati in comunitatile de romi din zona, care locuiesc in Bucurestii Noi de mai bine de 30 de ani.

Alte 16 terenuri urmau sa intre pe mana gruparii

Anchetatorii au stabilit ca cei noua suspecti ar fi vandut unor cumparatori de buna-credinta un teren de 245 de metri patrati, unul de 400 de metri patrati, unul de 481 de metri patrati si un teren cu suprafata de 245 metri patrati, pentru sume cuprinse intre 50.000 si 108.000 de euro. Prejudiciul total a fost stabilit de anchetatori la peste un milion de euro. Conform anchetatorilor, pentru a obtine terenurile in instanta prin uzucapiune, suspectii trebuiau sa dovedeasca faptul ca le-au avut in folosinta un timp indelungat, fapt care a impus necesitatea existentei unor martori. In acest sens, acestia ar fi amenintat mai multe persoane, pe care le-ar fi obligat sa dea declaratii mincinoase in fata instantei. In plus, politistii Sectiei 5 au descoperit ca gruparea solicitase instantei punerea in posesie pentru alte 16 terenuri situate in zona Bucurestii Noi, tot prin uzucapiune.

 

author avatar
National
1.255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger