AcasăNewsAu urcat pe Piatra Craiului echipaţi ca pentru o plimbare în parc...

Au urcat pe Piatra Craiului echipaţi ca pentru o plimbare în parc şi erau să-şi piardă viaţa. Cum i-au găsit salvamontiştii

Au urcat pe Piatra Craiului echipaţi ca pentru o plimbare în parc şi erau să-şi piardă viaţa. Cum i-au găsit salvamontiştii

Salvamontiştii argeșeni au intervenit, sâmbătă seara, pentru salvarea a 8 drumeți rămași blocați pe Umerii Pietrei Craiului. Șase dintre turişti urcaseră pe munte neechipați și au fost în real pericol, spun salvamontiștii.

S-au chinuit 11 ore să-i salveze

Operaţiunea de salvare a fost dificilă şi complexă. 11 ore s-au chinuit salvatorii să îi coboare de pe stâncă pentru că intervenția a fost extrem de dificilă. În zonă erau căderi masive de pietre.

“Acţiune de extragere din traseul Dunăreanu de la Umerii Pietrei Craiului, a opt turişti cu pretenţii de alpinişti, care au intrat in perete cu doar… două hamuri.

Colegii noştri din formaţia Câmpulung acţionează împreuna cu colegii din Zărneşti”, a transmis Salvamont Argeş pe Facebook.

Salvamontiştii se roagă de drumeţi

Salvatorii au făcut un nou apel către turişti, în general: „Nu intrați în situații unde aveți și cea mai mică bănuiala că va depășesc, pentru că cel mai probabil, așa va fi!!!

Zona este extrem de friabilă și ar fi putut cădea pietre peste oricare dintre participanții la acțiune… Sincer, a fost una dintre situațiile de viață și de moarte!”.

author avatar
Andrei Ștefan
368 afisari

7 COMENTARII

  1. Aud ca elvetienii ii taxeaza dur pe cei cu ceafa groasa si mintea cat un graunte, (indiferent de unde sant), care urca pe munte echipati ca pentru crosul tineretului, iar salvamontistii depun efort si cheltuieli (din banii publici) pentru recuperarea lor. Pe cand o lege de acest gen si la noi, nu prostii de genul daca sensul giratoriu e intersectie sau nu.

      • Nenea, matalica ai invatat dulcealimba ce-o vorbin, la coltul blocului sau in on line, dar imbalaturile nu-ti sant la fel de necunoscute ca forma verbului , a sti.

  2. Bai, astia 8 tam-piti trebuiau lasati acolo pe munte, pana dimineata cel putin, numai in tricouri si slapi, sa le vina mintea la cap la hand-ikap-atii dra-kului 🙂 Au avut noroc de data asta, dar poate data viitoare prind un full house, ca la poker 🙂 Sau trebuia trimis acolo si Comandor Gherghisan, dansul macar le fw-ut-ea si cate 1 bucata de pu-lan intre ochi la ametitii aia 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger