AcasăNewsAu picat titularizarea, acum dau concursul de suplinire

Au picat titularizarea, acum dau concursul de suplinire

titularizare-2011-suplinire-suplinitor-foto-tribuna.roAu picat titularizarea, acum dau concursul de suplinire

Peste 1.100 de candidati au fost inscrisi in Capitala la concursul de suplinire care va fi organizat in 4 august, a declarat, marti, inspectorul general scolar Cristian Alexandrescu, care a precizat ca acesta va fi la fel de exigent ca si titularizarea.

titularizare-2011-suplinire-suplinitor-foto-tribuna.ro
Au picat titularizarea, acum dau concursul de suplinire

„Nu este nicio problema ca si concursul de suplinitor sa fie un test scris. Concurentii s-au pregatit pentru acest test, fie el oral sau scris. Cei care stiau ca vor sustine o proba orala si au aflat ca testul va fi scris nu se pot supara, pentru ca ei au invatat oricum. La concursul din 4 august se pot inscrie candidatii care nu au participat la concursul de titularizare sau care nu au promovat respectiva sesiune”, a mai spus Cristian Alexandrescu.

Candidatii care au promovat concursul de titularizare cu medii intre 5 si 6,99 vor avea prioritate la repartizare. Dupa ce acestia vor fi repartizati vor urma candidatii care vor promova concursul pentru suplinitori din 4 august, a explicat inspectorul general scolar.

Ministerul Educatiei incearca sa elimine orice tentativa de a intra in sistemul de educatie a celor care nu pot obtine la un concurs minimum 5, de aceea a modificat structura concursului de suplinitor, inlocuind proba orala cu una scrisa.

„In anii precedenti, erau candidati care la titularizare luau note de 3 si 4, dar care promovau proba orala de la suplinire cu note de 7, 8 sau chiar mai mari”, a explicat inspectorul general scolar, potrivit Mediafax.

Concursul va avea loc in 4 august, in centrele constituite la nivel judetean sau in Bucuresti. In toate salile de concurs vor fi instalate camere de supraveghere.

Subiectele vor fi elaborate de catre Ministerul Educatiei, la nivel national.

Persoanele care au fost eliminate la concursul din 13 iulie pentru frauda sau tentativa de frauda nu vor putea participa la concurs.

Rezultatele vor fi afisate in 8 august, iar contestatiile pot fi depuse in perioada 8-9 august. Rezultatele finale vor fi afisate in 11 august.

Pentru a ocupa un post de suplinitor, un candidat trebuie sa obtina la acest concurs minim nota 5.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger