AcasăNewsAu intrat in vigoare codurile portocalii de ploi si inundatii! Ce zone...

Au intrat in vigoare codurile portocalii de ploi si inundatii! Ce zone din tara sunt vizate!

Precipitatiile pun stapanire pe mai multe zone din tara. Specialistii in meteorologie si hidrologie au emis atentionari COD PORTOCALIU de vreme severa, respectiv pericol de inundatii, care au intrat, miercuri, in vigoare.

In timp ce codul portocaliu de inundatii, emis pentru raurile Drincea, din judetul Mehedinti, Desnatui superior, din judetul Dolj, precum si pe Jiu amonte Racari si afluentii sai, de pe ariile judetelor Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, a intrat in vigoare joi dimineata, la ora 9, cel de precipitatii intra in vigoare in aceasta dupa-amiaza.

Conform ANM, in intervalul miercuri ora 16 – joi, ora 02, judetele Caras Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Vrancea sunt vizate de un Cod portocaliu de precipitatii abunndente. Vor cadea ploi torentiale, fiind asteptate sa cada cantitati de apa cumulate de peste 60-70 l/mp.

Hidrologii au anuntat ca pericolul producerii de inundatii in zonele vizate de atentionare se mentine pana vineri seara, respectiv la ora 18.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger