AcasăNewsAu inchis sectia de votare si au plecat la restaurant!

Au inchis sectia de votare si au plecat la restaurant!

Votare pe burta goala nu prea merge. Au demonstrat-o membrii unei sectii de votare din Vaslui care au pus lacatul pe usa si au plecat la masa.

Viscolul si ninsoarea le-au dat batai de cap alegatorilor

Orice proces electoral isi are povestile lui.  La parlamentarele de ieri, vasluienii au vrut sa fie ”fruncea”, provocand o situatie care a lasat masca  si autoritatile, si alegatorii. Dupa ore bune de bifat la liste si inmanat buletine si stampile, membrii sectiei de votare din localitatea Sarbi au decis sa ia o pauza… de masa.  Au intrerupt votarea si au plecat sa-si puna burta la cale. Nu le-a tihnit insa mancarea, pentru ca reprezentantul unei formatiuni politice i-a turnat la Biroul Electoral Judetean.  ”Am fost sesizati despre faptul ca sectia de votare din localitatea Sarbi si-a suspendat procesul electoral pe motiv ca membrii sectiei au decis sa serveasca masa. In consecinta am sunat la presedintele sectiei de votare si am dispus reluarea imediata a procesului electoral”, a precizat Adrian Chiriac, presedintele BEJ Vaslui.

Ultimul vot

Doi alegatori si-au pierdut viata ieri, chiar in sectiile de votare. Primul incident a avut loc in Ploiesti, unde un barbat in varsta de 80 de ani a facut infarct inainte sa intre in cabina de vot. Medicii sositi la fata locului au incercat, fara succes, sa-l readuca la viata. Aceeasi soarta a avut-o si femeie de 73 de ani din Galati. Decesul acesteia a survenit tot in urma unui stop cardiac. ”Desi s-a incercat aproape o ora resuscitarea, din pacate, manevrele nu au avut niciun rezultat, declarandu-se decesul”, a declarat seful Serviciului Judetean de Ambulanta Galati, medicul Mihai Polinsch.

Parlamentare la lumanare

Vantul puternic si zapada au ingreunat procesul electoral.  Din toate colturile tarii, autoritatile anuntau ca exista zeci de sectii de votare (35- Dambovita,  cinci – Galati, sapte – Harghita, 20-Hunedoara, 10- Valcea etc) care au ramas in bezna. Ca sa nu intrerupa scrutinul, alegatorii au votat la lumanare, bricheta sau lampi de ulei.

author avatar
eNational
414 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger