AcasăNewsAu încercat să păcălescă prin metoda ”accidentul” dar au sunat la poliție

Au încercat să păcălescă prin metoda ”accidentul” dar au sunat la poliție

Au încercat să păcălescă un polițist

Judecătorii Curții de Apel din Timișoara au avut pe masă un dosar care le-a stârnit râsul. Doi tineri, frați, au încercat să păcălească prin binecunoscuta metodă ”accidentul” doar că, din greșeală, au sunat chiar la poliție. Prinși cu mâța în sac, cei doi au fost condamnați de magistrații din Timișoara, unul la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, iar celălalt are de executat 1 an de închisoare, la care se adaugă alţi 13, pentru că era recidicvist. Sentinţa este definitivă.

Au încercat să păcălescă un polițist

Cei doi fraţi au fost trimişi în judecată în februarie 2017. Atunci au sunat tocmai la dispeceratul Poliţiei Oţelu Roşu ca să înşele prin metoda „accidentul“. Lucian David era atunci şeful Poliţiei din localitate. Omul legii spune că a fost un caz pe care nu-l va uita niciodată.

Un caz unic în analele Poliției

„Au format numărul de telefon şi au sunat la Poliţie. Nu ştiau. Din greşeală au sunat, credeau că e o persoană în vârstă. Dispecerul şi-a dat seama şi a intrat în jocul lor”, a declarat, Lucian David. Cei doi fraţi i-au spus poliţistului că fiul său este în comă, fiind victima unui accident, trebuie să fie operat şi au cerut câteva mii de euro. „Scopul a fost să-i prindem, aşa că poliţistul s-a arătat dispus să le dea bani, dar nu cât au cerut, ci a negociat. A fost un plic cu bani de hârtie pe care l-am lăsat la un supermarket. După ce au plecat i-am urmărit şi i-am prins”, a povestit fostul şef al Poliţiei. Acesta a adăugat că un asemenea caz nu a întâlnit în toată cariera. „Poliţistul (confundat cu un bătrân – n.r.) a fost creierul. El a fost în linia întâi. I-a ţinut de vorbă, s-a transpus în personajul omului în vârstă, credul, afectat de vestea primită despre fiul lui. Am făcut totul ca la carte. Aşa o situaţie nu am mai întâlnit şi am avut vreo 2000 de dosare în cariera mea”, a mai declarat Lucian David, fostul şef Poliţiei Oţelu Roşu.

author avatar
Ramona Feraru
907 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger