AcasăNewsAu încercat să păcălească legea: dosare penale pentru certificate de vaccinare false!

Au încercat să păcălească legea: dosare penale pentru certificate de vaccinare false!

dosar penal

Prezentarea certificatelor digitale de vaccinare anti-COVID la intrarea în țară stârnește nemulțumiri în rândul celor care nu cred în pandemie sau pur și simplu nu au reușit să se vaccineze. Iar unii dintre ei nu doar au optat să nu se vaccineze, dar chiar au prezentat cerficate verzi false, pentru care s-au ales acum cu dosar penal.

Cu certificate false la punctele de frontieră

Cel mai recent caz, prezentat de purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa, Adrian Ene, este cel al unui român și doi ucrainieni care au vrut să scape de carantină și au prezentat la punctele de frontieră certificate de vaccinare și testare false. Cei trei sunt acum acuzaţi de fals și uz de fals, iar pe numele lor a fost întocmite dosare penale.

Incidentele au fost semnalate în punctele de trecere ale frontierei de stat din judeţele Tulcea şi Constanţa, acolo unde certificatele digitale sunt verificate cu ajutorul a 16 scannere mobile şi 18 telefoane mobile smart, echipamente care au instalată aplicaţia „CoronaScan” și care verifică documentele celor care trec graniţa.

Anchetă pentru stabilirea vinovaților

Inculpații, doi ucrainieni, în vârstă de 29 şi 32 de ani, şi un român, de 58 de ani, au vrut să urmeze calea cea scurtă pentru a scăpa de carantină, așa că au făcut rost de certificate false pe care le-au prezentat la punctele de frontieră. În acest caz a fost demarată și o anchetă pentru a stabili cine este vinovat pentru eliberarea acestor documente.

„Cele două persoane care au încercat să intre în tară prin această metodă au refuzat ulterior intrarea în România întorcându-se în ţara de origine, bineînteles fără a mai intra în carantină pe teritoriul naţional. În toate cele trei situaţii era necesară deţinerea unui astfel de certificat, cele două certificate prezentate în punctul de trecere a forintierei în Isaccea au fost procurate din Ucraina, iar cel de vaccinare a fost românesc”, a precizat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă Constanţa, la o televiune locală.

Până acum, peste 450 de oameni sunt suspectaţi că ar deţine certificate de vaccinare false. Cei care sunt găsiţi vinovaţi riscă închisoare până la trei ani, notează antena3.ro.

author avatar
Alina Costache
475 afisari

3 COMENTARII

  1. In tot Walachistanul nu s-au vaxinat in cap decat in jur de 4 milioane de cobai voluntari, restul cifrei de pana la 5 milioane au pus-o astia din burta, adica din pix, ca doar nu crede careva ca astia chiar numai in aceasta privinta nu mint zilnic !! Iar din aia 4 milioane de injectati in cap, minim 500 de mii sunt cu Das Zyklon B Zertifikate false, ca de aia nu prea vorbesc astia de asa ceva la tembelizor, ca sa nu afle poporul, si sa vina peste astia acum sa ii ia la omor !! NImeni nu mai are incredere invoi, bai Matule, bai Arahatule, toti va fenteaza cat de mult si cum pot, fiecare in parte !! Vine Apocalipsa pes voi, bai tradatorilor de neam, sa vedeti voi iures acum in decembrie, o sa va ia drakul, la propriu !! Scoate pistoletul cu apa, bai Arabule ne-credincios de Arahat, si trage in multimea dez-lantuita !! Ha ha ha 🙂 Nazi Vaxin Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger