AcasăNewsAu inceput probele orale din cadrul BAC-ului de toamna din 2016

Au inceput probele orale din cadrul BAC-ului de toamna din 2016

Peste 42.000 de absolventi – aproape doua treimi dintre ei din promotia curenta – care, din diferite motive, nu au promovat din prima acest test, in vara, s-au inscris pentru a putea sustine probele din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2016. Astfel ca vor trece din nou prin emotiile „examenului maturitatii”.

Acestea au inceput marti dimineata, cu cea la limba romana – oral. De altfel, marti si miercuri se vor desfasura atat probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna, pentru ca in intervalul urmator, respectiv intre 17 si 19 august, sa aiba loc evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Conform calendarului anuntat de Ministerul Educatiei, ultima proba orale, evaluarea competentelor digitale, se va desfasura pe 18 si 19 august.

Trebuie spus ca probele orale din cadrul BAC-ului de toamna, asemeni celeilalte sesiuni, din iunie-iulie, nu sunt notate sau evaluate prin calificative, ci prin stabilirea unui nivel de competenta, respectiv experimentat, avansat si mediu. Dar si ca examenele scrise din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului 2016 vor incepe lunea viitoare, pe 22 august, cu proba la limba si literatura romana.

sursa foto:aktual24.ro

author avatar
Cristina Stefan
63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger