AcasăNewsAu inceput platile catre creditorii de asigurari ai societatii Delta Addendum

Au inceput platile catre creditorii de asigurari ai societatii Delta Addendum

Angela Toncescu

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) anunta persoanele care au de incasat sume in temeiul contractelor de asigurare incheiate cu S.C. Delta Addendum Asigurari Generale S.A. – societate de asigurare in faliment – ca se pot adresa Fondului de Garantare.

Fondul de Garantare are temeiul legal sa efectueze aceste plati incepand din 15.08.2011, data la care hotararea instantei judecatoresti de deschidere a procedurii insolventei la societatea mentionata, pronuntata ca urmare a cererii formulate de CSA in 04.02.2011, a ramas irevocabila.

565 de dosare de dauna

Conform prevederilor Legii nr.503/2004 privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare, Departamentul Fond de Garantare din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a facut demersuri pentru a prelua dosarele de dauna deschise la societate, precum si evidentele tehnico-operative si contabile aferente acestor dosare. Fondul de Garantare a preluat pana in prezent un numar de 565 de dosare de dauna. Acestea au fost preluate in doua transe, de la lichidatorul desemnat de societate in procedura de lichidare voluntara si, respectiv, de la lichidatorul judiciar desemnat de instanta, iar valoarea lor totala este de 1.417.183,14 lei. La inceputul saptamanii curente, Fondul de Garantare a inceput sa efectueze plati in temeiul cererilor de plata primite, fiind achitata pana acum o suma totala de 61.631 lei, aferenta unui numar de 31 dosare de dauna. In perioada urmatoare, Fondul va continua efectuarea platilor pe masura primirii cererilor de plata si a analizarii lor. Precizam faptul ca, potrivit procedurii reglementate de legislatia specifica asigurarilor, toate persoanele care pretind un drept de creanta impotriva societatii Delta Addendum Asigurari Generale S.A. trebuie sa se adreseze Fondului de Garantare cu o cerere de plata, insotita de documentele justificative ale creantei in vederea platii despagubirii. Cererea se formuleaza in termen de 60 de zile de la data publicarii listelor.

Angela Toncescu: “Doar 12 tari din UE au fonduri de protectie”

Angela Toncescu

Presedintele CSA, Angela Toncescu, a declarat, in exclusivitate pentru “National” ca “la nivelul Uniunii Europene exista doar 12 tari in care functioneaza fonduri de protectie in caz de faliment a societatilor de asigurare, iar Romania este una dintre acestea”. In acest sens, „Comisia Europeana are in vedere introducerea obligativitatii ca toate statele membre UE sa aiba astfel de organisme de protectie in caz de faliment si a lansat deja un set de propuneri in acest sens, pe care Fondul de Garantare din Romania le indeplineste pe deplin. Politica noastra este de a folosi toate masurile legale pentru a preveni falimentul societatilor de asigurare din Romania, insa in cazul in care o astfel de situatie nu poate fi totusi evitata, asiguratii dispun de o plasa de siguranta pe care pot conta”, a tinut sa sublinieze Angela Toncescu.

author avatar
eNational
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger