AcasăNewsAu inceput inscrierile la gradinita! Calendar si criterii!

Au inceput inscrierile la gradinita! Calendar si criterii!

Luni, 28 aprilie, au inceput inscrierile la gradinita a copiilor nou-veniti in sistemul de educatiei.

Inscrierile trebuiau sa inceapa pe 23 aprilie, dar totul a fost amanat cu o saptamana din cauza unor deficiente la sistemul computerizat.

Din 28 aprilie si pana in 30 mai va fi o prima etapa de inscriere pentru copiii nou-veniti in sistemul de invatamant. Apoi, in 3 iunie, vor fi afisate locurile libere. Prin noul sistem parintii isi pot inscrie copiii doar la trei gradinite. Acestea vor fi trecute pe o singura cerere iar copilul va fi repartizat in functie de locuri si optiuni.

A doua etapa de inscriere va fi organizata intre 4 iunie si 4 iulie, iar in 8 iulie vor fi afisate locurile ramase libere. Inscrierile vor putea continua si dupa data de 8 iulie, in limita locurilor ramase libere.

Calendarul inscrierilor la gradinita – inscrierea copiilor nou-veniti:
28 aprilie-30 mai 2014: Etapa I de inscriere la gradinita
3 iunie 2014: Afisarea locurilor libere
4 iunie-4 iulie 2014: Etapa a II-a de inscriere la gradinita
8 iulie 2014: Afisarea locurilor libere

In anul scolar 2014-2015 se vor organiza peste 1.560 de grupe in gradinitele din Capitala, ceea ce inseamna ca vor fi locuri asigurate pentru aproximativ 40.000 de copii.

Conditiile si actele necesare pentru inscrierea la gradinita de stat sunt:

Copilul trebuie sa stie sa se duca singur la baie pentru a-si face nevoile.

Sa nu mai poarte pampers.

Sa aiba impliniti 3 ani de zile. Se pot face si exceptii de la aceasta regula, daca copilul este apropiat de varsta de 3 ani si indeplineste primele doua conditii.

Pentru a nu avea surpriza sa nu va puteti inscrie copilul la gradinita, este bine sa va duceti sa discutati cu educatoarea cat mai devreme, preferabil chiar inainte perioadei de inscriere.

La inscrierea la gradinita va trebui sa completati o cerere de inscriere si sa aduceti copii dupa buletinele parintilor, adeverinte de salariu parinti si certificat de nastere copil. In prima zi de gradinita va trebui sa mai aveti de la medicul de familie doua analize: Aviz epidimiologic si Exudat faringian. Trebuie sa retineti ca exudatul faringian are perioada de valabilitate, de la 2 pana la 7 zile. De asemenea, este posibil ca unele gradinite sa va ceara si analize coproparazitologic si coprobacteriologic.

author avatar
Andra Nesu
756 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger