AcasăNewsAu inceput discutiile pe tema bugetului. Ponta: Guvernul nu va renunta la...

Au inceput discutiile pe tema bugetului. Ponta: Guvernul nu va renunta la acciza pe carburant

Scandal in Parlament la discursul premierului chinez! Pentru ca ministrii Daniel Constantin si Ramona Manescu n-au mai avut loc pe scaune, Victor Ponta a luat hotararea sa-i tina in continuare in brate!

Parlamentarii au inceput marti dezbaterile in plen pe tema proiectului legii bugetului pe 2014, dar si bugetului asigurarilor sociale. Premierul Romaniei a anuntat inca din capul locului ca Executivul nu va renunta la acciza pe carburant.

Premierul Victor Ponta a deschis sedinta care a debutat cu prezentarea elementelor de fundamentare a proiectelor. Printre obiectivele expuse de premierul Victor Ponta se afla cresterea salariului minim la 850 de lei, indexarea tuturor pensiilor cu 3,76% si cresterea venitului minim garantat cu 5%. In plus, Guvernul nu va renunta la acciza pe carburant, chiar daca presedintele s-a opus acestei hotarari. Ponta a spus ca nu va renunta la acciza din cauza unui pretext. Reactia sa a venit dupa ce luni seara, Traian Basescu a anuntat ca a decis sa nu aprobe memorandumul semnat de Guvern cu FMI.

„Bugetul Romaniei e asteptat de catre fiecare dintre cetatenii Romaniei. In Parlament trebuie sa se poarte toate discutiile pe aceasta tema. Sa va ganditi ca, in afara cladirii, sunt 20 de milioane de romani care asteapta sprijinul pentru viata lor de zi cu zi. Imi doresc ca, de la 1 ianuarie, fiecare roman sa beneficieze de ceea ce voi veti vota”, a sustinut premierul Victor Ponta, in discursul sau din Parlament, potrivit Realitatea TV.

In plus, dupa cum premierul a explicat, bugetul pe 2014 reflecta realitatea economica si sociala din Romania, dar si programul politic al USL.

„Bugetul pe 2014 reflecta realitatea economica si sociala din Romania si programul politic al USL. In 2014, obiectivul principal al USL este de a face ca fiecare cetatean sa simta o crestere a veniturilor si o dezvoltare care este certificata de date oficiale. Bugetul se va vota in conditiile negociate cu FMI si CE. Guvernul nu va renunta la acciza de 7 eurocenti la litrul de carburant, pentru ca este un pretext”, a spus Ponta.

Citeste si:

Traian Basescu, decizie radicala: “RESPING acordul semnat de Guvern cu FMI”

author avatar
Andra Nesu
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger