AcasăNewsAu găsit cutia neagră a avionului cu români prăbuşit la Milano. Iată...

Au găsit cutia neagră a avionului cu români prăbuşit la Milano. Iată ultimele cuvinte ale miliardarului Dan Petrescu! (VIDEO)

avion MilanoAu găsit cutia neagră a avionului cu români prăbuşit la Milano. Iată ultimele cuvinte ale miliardarului Dan Petrescu!

Avionul privat de mici dimensiuni înmatriculat în România YR-PDV s-a prăbușit, duminică, peste o clădire goală de la marginea orașului italian Milano. Toți cei opt oameni de la bord au murit. Aaparatul de zbor era pilotat de miliardarul Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogaţi români.

La trei minute de la decolarea de pe aeroportul Linate din Milano avionul Pilatus PC-12 în care se afla miliardarul român Dan Petrescu și familia sa începe să devieze de la ruta stabilită și să transmită parametri anormali. Potrivit Corriere dela Sera, personalul turnului de control ia legătura cu pilotul.

Anchetatorii au găsit cutia neagră

Cutia neagră a avionului a fost recuperată, iar procurorii au găsit și imagini de pe camerele de supraveghere, care surprind momentul impactului. Dan Petrescu a cerut să revină pe aeroport la câteva minute de la decolare, potrivit „Corriere della Sera”, care a publicat ultima convorbire cu turnul de control.

Avionul a deviat de la traseu, iar asta le-a atras atenția controlilor de trafic.

Am o mică deviere de la traseu”, le-ar fi răspuns pilotul. Ar fi cerut apoi să revină pe aeroport: au fost ultimele sale cuvinte, pentru că un minut mai târziu, aeronava a dispărut de pe radar.

Cine era omul de afaceri Dan Petrescu?

Dan Petrescu avea dublă cetăţenie, română şi germană. Soţia miliardarului era în vârstă de 65 de ani şi avea cetăţenie franceză, iar fiul lor Dan Ştefan, născut la Munchen, avea dublă cetăţenie. Omul de afaceri era un magnat al imobiliarelor.

Avionul a căzut peste o clădire cu două niveluri, în curs de renovare, folosită pentru birouri și parcare pentru autobuze. Nimeni nu era însă acolo.

Nu departe de locul prăbușirii se află și o stație de metrou. Însă nu există alte victime la solu. Au luat foc și câteva mașini aflate în apropiere, toate goale, în momentul accidentului.

author avatar
Andrei Ștefan
1.063 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger