AcasăNewsAu găsit blana ursului Arthur! Este INCREDIBIL unde se afla!

Au găsit blana ursului Arthur! Este INCREDIBIL unde se afla!

printul-EmanuelAu găsit blana ursului Arthur! Este INCREDIBIL unde se afla!

Autorităţile noastre au găsit blana ursului Arthur, considerată trofeu după ce animalul a fost vânat şi ucis de prințul Emanuel de Liechtenstein, în Covasna.

Blana animalului, trofeul propriu-zis, a fost identificată într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc și nu va mai părăsi țara.

De ce era blana acolo?

Blana ursului era pregătită pentru a fi scoasă din ţară şi predată, cel mai probabil, prinţului. Conform legii, pe baza documentelor care îi dădeau dreptul să omoare un urs, prințul ar fi putut scoate trofeul din țară.

De altfel, de aceea blana ar fi și ajuns la tăbăcit. Era nevoie doar de o semnătură a ministrului Mediului.

Acum, după tot acest scandal, este exclus ca trofeul să mai plece din România.

Aşa-numitul „trofeu” de vânătoare rezultat în urma împuşcării ursului Arthur nu va pleca din România, a anunțat Tanczos Barna, ministrul Mediului. Acesta a spus că scoaterea din țară a blănii şi craniului animalului reprezintă faptă penală.

Tanczos Barna confirmă că trofeul e în România

Trofeul este în ţară. Blana și craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înțeles. Nu, nu pleacă nici într-un fel din țară.

Nu va pleca, nu există aşa ceva. Nu poate pleca. Nu știu de ce a dat banii (prințul – n.r.). Blana și craniul sunt în județul Covasna, la acea asociație de vânătoare.

Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară, nu poate pleca din ţară.

Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct”, a declarat ministrul mediului.

Cazul ursului Arthir a ajuns în Instanţă. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc a fost înregistrat un dosar penal. S-a întâmplat după sesizarea anchetatorilor poliţiei judiciare din cadrul I.P.J. Covasna – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

author avatar
Andrei Ștefan