AcasăNewsAu furat de la morţi! Cimitirul Bellu, vandalizat! S-a ales praful de...

Au furat de la morţi! Cimitirul Bellu, vandalizat! S-a ales praful de proiectul „Muzeu în aer liber”

Au furat de la morţi! Cimitirul Bellu, vandalizat! S-a ales praful de proiectul "Muzeu în aer liber"

Fără respect! Asta pare a fi deviza românilor care au vandalizat Cimitirul Bellu. Fără respect pentru răposaţi şi fără respect pentru cultură. „Cimitirul Belu-Muzeu în aer liber” este numele unui proiect gândit și realizat de Asociația Călător prin România.

Hoţii şi-au bătut joc de iniţiativă.

Au furat cărţile de la capul morţilor

Tinerii care au venit cu ideea cărţilor în cimitir au creat „reading spots” amplasate în Cimitirul Bellu.

Cimitirul Bellu este mai mult decât un simplu loc în care mergem pentru a ne reculege la mormântul unei rude. Cimitirul Bellu este un veritabil muzeu în aer liber, unde Arta și Istoria se împletesc și creează un mediu perfect pentru iubitorii de patrimoniu.

Povestea reading spot-urilor din Bellu a debutat ca urmare a documentării pe care am făcut-o. În cadrul cimitirului am găsit cel puțin patru zone în care sunt îngropați scriitorii.

De foarte mulți dintre aceștia nu știam nimic până să-i documentăm, iar după aceea nu ne-am mai putut desprinde de operele lor”, au spos iniţitorii proiectului, conform b365.ro.

Au cumpărat cărţile din banii lor

Tinerii respectivi au montat pe Aleea Scriitorilor o cutie din care fiecare putea să aleagă cărți scrise de scriitorii noștri naționali și să le citească chiar lângă monumentele lor funerare. Volume cumpărate cu bani din buzunarul lor.

Opere de Eminescu, Sadoveanu, George Călinescu și alți clasici ai literaturii române. Surpriză: cărțile au fost furate. Ca-n România.

author avatar
Andrei Ștefan
595 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger