AcasăNewsAu fost selectate primele 50 de proiecte pentru finanțare prin Programul de...

Au fost selectate primele 50 de proiecte pentru finanțare prin Programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat/Câte sunt instituții de învățământ

sursa foto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei/Facebook

Primele 50 de proiecte depuse în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanțare – a anunțat, miercuri, 1 martie, ministrul Dezvoltării, Cseke Atilla.

Pe listă au fost incluse mai multe instituții de învățământ, dar și blocuri de locuințe, din câte se mai precizează într-un comunicat al Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

Astfel, 19 instituții de învățământ, 13 edificii socio-culturale, 11 blocuri de locuințe, 4 clădiri administrative și 3 unități de sănătate au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele suplimentare necesare”, conform comunicatului.

Unde se află clădirile și cât e suma totală solicitată pentru consilidarea lor

Potrivit sursei menționate, clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Neamț, Prahova, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 738 milioane de lei.
În același comunicat se precizează că în urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară în vederea încheierii contractelor de finanțare.

„Odată încheiate aceste contracte, având în vedere că finanțarea este asigurată din bani publici, se va derula procedura de achiziție publică, iar după aceea pot începe lucrările de consolidare”, au mai transmis reprezentanții ministerului condus de către Cseke Atilla.

Minister: 316 proiecte au primit solicitări de clarificare, fiind în etapa de evaluare

Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. „Locatarii clădirilor consolidate și autoritățile locale nu vor fi nevoiți să restituie banii”, se mai precizează în comunicatul instituției.

„În perioada 3 ianuarie – 20 februarie, a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanțare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri.

Celelalte 316 proiecte dintre cele 366 de solicitări de includere în Program au primit solicitări de clarificare și sunt în etapa de evaluare.

Suplimentar clădirilor consolidate prin Programul național de consolidare, ministerul finanțează, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), alte 251 de clădiri, iar, prin Compania Națională de Investiții, 57 de clădiri”, se mai transmite în comunicatul postat pe site-ul MDLPA în 1 martie.

author avatar
Andrei Coman
238 afisari

7 COMENTARII

  1. Definitely believe that which you stated. Your favourite justification appeared to be on the web the simplest thing to have in mind of.
    I say to you, I certainly get irked whilst other people think about issues that they
    plainly don’t know about. You controlled to hit the
    nail upon the highest and defined out the entire thing without having side effect , other people
    could take a signal. Will likely be again to get more.

    Thank you http://www.snaps.bookmarking.site/News/g4-solutions-8/

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger