AcasăNewsAu devenit oameni de succes dupa mari esecuri

Au devenit oameni de succes dupa mari esecuri

Numele lui Oprah Winfrey, Steve Jobs sau Steven Spielberg nu sunt asociate cu esecul, dimpotriva, acestia sunt cunoscuti ca oameni de succes. Dar inainte sa devina prosperi si faimosi, ei au contabilizat numeroase esecuri, respingeri si chiar concedieri.

Destin. Chiulangiu si prost om de afaceri, Steve Jobs a ajuns unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei

Cu toate insuccesele inregistrate, niciunul dintre oamenii de succes de astazi nu a fost infrant de vremelnicele verdicte ale societatii, prietenilor sau conducatorilor unor institutii de renume. Chiar asa, cum ar fi aratat lumea fara Oprah, Steve Jobs, Walt Disney, Steven Spielberg sau Elvis Presley? Greu de imaginat, insa cu siguranta ca ar fi fost o lume mult mai saraca in valori.

Steve Jobs a fost concediat de la propria firma

Steve Jobs

Desi pare de necrezut,  regretatul Steve Jobs a parcurs, pe rand, „ocupatiile” de  chiulangiu (fiind exmatriculat din liceu), director  executiv concediat si om de afaceri fara succes. Dupa ce a infiintat firma Apple, Jobs a fost concediat  la varsta de 30 de ani fara menajamenmte, din cauza lipsei sale de experienta ca manager. „Concedierea de la Apple a fost cel mai bun lucru care mi s-a putut intampla”, isi amintea Jobs cu nostalgie peste ani. El a spus ca perioada care a urmat concedierii l-a determinat sa fie mult mai creativ, iaracest lucru s-a vazut mai tarziu, dupa ce Jobs a creat legendarele iPod, iPhone si iPad si a devenit – la vremea aceea – cel mai bogat om din lume (insa nu pentru multa vreme…).

Walt Disney, fortat sa manance hrana pentru caini

Walt Disney

Inainte de a-si crea imperiul de zeci de miliarde de dolari, Walt Disney a lucrat la o publicatie ca grafician, dar a fost concediat pe motiv ca nu avea imaginatie. In 1921 si-a infiintat prima companie de filme de desene animate si timp de sase luni a incropit diverse animatii, pe care le-a vandut la bucata, la preturi foarte mici. Se spune ca in acea perioada avea atat de putini bani, incat a trait mancand conserve pentru caini. Un alt insucces initial l-a constituit insusi Mickey Mouse, pe care l-a prezentat la studiourile MGM, iar conducerea institutiei i-a spus ca e o idee proasta, deoarece femeile se vor speria de un soarece urias pe ecran. In cele de urma a reusit sa-si edifice imperiul Walt Disney, care inregistreaza  in prezent venituri de miliarde de dolari anual.

JK Rowling a trait din ajutor social

JK-Rowling

„Mama” lui Harry Potter, JK Rowling, a trecut prin clipe grele in viata, dupa ce a divortat si a ramas cu trei copii de crescut si fara venituri. Ea a fost nevoita sa apeleze la mila primariei, de unde a obtinut un ajutor social modest, doar cat sa-i asigure hrana si chiria. Se pare ca aceste lipsuri au mobilizat-o, astfel ca viitoarea scriitoare de succes si-a pus pe hartie fanteziile si fabulatiile, din care a iesit personajul producator de un miliard de dolari, Harrry Potter.

Oprah Winfrey, nepotrivita pentru televiziune

Oprah Winfrey

La varsta de 22 de ani, Oprah Winfrey a fost concediata de la un post de televiziune din Baltimore, deoarece era nepotrivita „pe sticla”.  S-a angajat apoi la alt post, la o emisiune matinala, unde si-a descoperit vocatia si s-a intalnit cu cel care avea sa-i devina producator si editor la „O” – The Oprah Magazine. Sapte ani mai tarziu, Oprah s-a mutat la Chicago, unde talkshow-ul care-i poarta numele a dominat timp de 25 de ani si inca mai domina sectorul media aferent acestui tip de emisiuni. In final, Oprah si-a infiintat si propriul canal tv – OWN.

Oliver Stone a abandonat studiile

Oliver Stone

Cineastul castigator a trei premii Oscar, Oliver Stone, a abandonat studiile de la Yale, pentru a scrie un roman, care  a fost refuzat de edituri. La un moment dat, romanul a fost publicat, dar nu a fost prea bine primit de public. Dezamagit, Oliver Stone s-a dus in Vietnam, ca sa predea limba engleza. A fost recrutat imediat in armata si trimis la razboi, apoi, dupa participarea la cateva batalii, a primit doua  medalii „Purple Heart”. Aceasta experienta i-a oferit inspiratia pentru realizarea unor filme ca „Plutonul”,  „Nascut pe patru iulie”, „Nascuti asasini” etc.

Steven Spielberg, respins de trei ori de la scoala de film

Steven Spielberg

Steven Spielberg a sustinut examen de trei ori la Scoala de Teatru, Film si Televiziune din California, dar a fost respins de fiecare data.  A urmat apoi  studiile altei scoli, pe care insa a abandonat-o. Dupa 35 de ani, Spielberg s-a intors la scoala, pentru a-si incheia studiile si a primi licenta, apoi cel care avea sa regizeze „Intalnire de gradul trei”, „ET” etc. s-a apucat serios de treaba, iar azi are o avere de peste trei miliarde de dolari.

author avatar
Arpad Dobre
1.676 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger