AcasăNewsAu decis si ei Zi de doliu national! Muntenegru, Romania te iubeste!

Au decis si ei Zi de doliu national! Muntenegru, Romania te iubeste!

Guvernul Republicii Muntenegru a decis ca ziua de miercuri, 26 iunie, sa fie Zi de doliu national in memoria celor 18 cetateni romani care si-au pierdut viata in accidentul de autocar.

Decizia a fost luata marti noaptea si anuntata pe site-ul Guvernului de la Podgorita. In accidentul de duminica si-au pierdut viata 18 persoane, iar 29 au fost ranite.

Si muntenegrenii au decretat Zi de doliu national pentru romanii morti in accident
Pe buza prapastiei, muntenegrenii si-au riscat viata sa salveze vieti

„Haide frate!”

Cu aceste cuvinte se indemnau multi dintre localnicii din Podgorita care si-au riscat vietile pentru a cobori in prapastie si a-i ajuta pe raniti. Acesti oameni minunati, care, inghesuiti intre munti, s-au deprins cu cararile, cu rapele, cu vaioagele periculoase, dovedindu-se extrem de abili si utili intr-un moment de o asemenea gravitate cum a fost accidentul in care a fost implicat autocarul cu cei 47 de turisti romani. Cati dintre ei mai sunt urmasii vlahilor, nici nu mai conteaza. Ei, muntenegrenii din Tarna Gora, s-au dovedit a fi in primul rand oameni. Oameni frumosi, saritori si inimosi. Datorita lor, multi dintre raniti au avut sansa sa supravietuiasca, pentru ca salvarile au sosit mai tarziu, ca si celelalte echipaje, pentru singurul motiv ca soseaua este ingusta, era portiunea de pe pod si era foarte aglomerata.

Acesti oameni minunati!

Autoritatile, care de regula imprejmuiesc locul unde s-a petrecut un astfel de accident si nu permit persoanelor neavizate sa intervina, pentru ca sunt tipuri de rani, la coloana de exemplu, la care e mai bine sa nu te amesteci daca nu te pricepi, au permis localnicilor sa intervina. Fratii nostri au salvat vieti omenesti si au oferit alinare victimelor aflate in stare de soc. Iar apoi, cand ranitii au fost dusi la spital, au facut coada de zece metri ca sa doneze sange, pana ce a trebuit sa fie linistiti si convinsi ca este de ajuns. Pentru toata aceasta dovada de solidaritate si umanitate, nu avem decat un singur mesaj: „Tarna Gora, Romania te iubeste!”

author avatar
Adina Mutar
735 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger