AcasăNewsAu apărut primii cartofi noi românești. De necrezut cât costă un kilogram,...

Au apărut primii cartofi noi românești. De necrezut cât costă un kilogram, în piețe

sursa foto: monitorulcj.ro

Fiind primăvară, în piețele românești au apărut fructe și legume de sezon, pe care mulți ar vrea să le cumpere, pentru o dietă cât mai variată. Doar că, așa cum s-a întâmplat în primă fază cu urzicile, de exemplu, multe legume au prețuri destul de piperate pentru buzunarele celor care trec pragul piețelor.

Așa că mulți dintre cei care merg să-și facă la piață cumpărături din dorința de a pune pe masă legume de sezon fie cumpără mai puțin, fie „taie” cu totul de pe listă unele verdețuri de primăvară.

Cât costă un kilogram de cartofi noi

Mai nou, în piețe au apărut primii cartofi noi românești. Doar că nici în cazul lor prețurile nu sunt deloc accesibile pentru toate buzunarele. Pentru un kilogram de cartofi noi, românii trebuie să plătească 14,99 de lei, potrivit Antena 3. Așadar, cam 15 lei pentru câțiva cartofi cât intră într-un kilogram.

Ajunși să constate cât costă un kilogram de cartofi, unii cumpărători s-au uitat de mai multe ori la eticheta cu prețul, aproape nevenindu-le să creadă ce văd. Mai ales că, pentru destul de mulți, cartoful e nelipsit din alimentație – fiind vorba de cartofi prăjiți sau de diverse feluri de mâncare preparate din această legumă.

O situație aproape similară a apărut în urmă cu ceva vreme și în cazul urzicilor. Acestea au fost printre primele legume de sezon care au avut prețuri de-a dreptul usturătoare pentru buzunarele multor români. Care ar fi vrut să le cumpere, pentru că, se știe, au vitamine.
Urzicile au fost vândute cu 10 lei punga de 250 de grame, iar un kilogram putea ajunge și la 50 de lei. Ceea ce depășea chiar și prețul unui kilogram de carne de pui ori de porc.

author avatar
Andrei Coman
1.243 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger