AcasăNewsAu apărut primele întârzieri la trenurile de Otopeni. Ce asigurări dă CFR...

Au apărut primele întârzieri la trenurile de Otopeni. Ce asigurări dă CFR SA

trenAu apărut primele întârzieri la trenurile de Otopeni. Ce asigurări dă CFR SA / foto: facebook.com/CFRCalatori.ro

Primele trenuri care circulă între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă au intrat în funcțiune cu pasageri sâmbătă noapte. La doar câteva ore, duminică dimineață, au apărut primele întârzieri la garnituri, din cauza unei probleme tehnice.

CFR SA a informat că, din cauza unor probleme tehnice neprevăzute, se înregistrează mici întârzieri în circulația trenurilor pe ruta ruta directă Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă.

„Dat fiind faptul că este prima secţie de cale ferată, pe care se aplică sistemul de operare de tip „cadenţat”, pe o linie nouă şi cu o instalaţie nouă, au apărut aceste probleme tehnice, însă ele au fost deja identificate şi vor fi rezolvate în scurt timp, astfel încât circulaţia trenurilor spre şi dinspre Aeroport să se desfăşoare in condiţii normale de trafic”, se arată în comunicat.

Problemele vor fi remediate operativ

Compania de infrastructură feroviară le cere scuze călătorilor și îi asigură că aceste probleme de ordin tehnic vor fi remediate operativ, iar trenurile pe relația Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă vor circula în condiții normale.

Primul tren comercial – căci anterior au circulat mult mai multe, dar de teste –, pus în mișcare de automotor Siemens Desiro al operatorului feroviar de stat CFR Călători, a ”furat startul” și a plecat din Gara de Nord din București la ora 23,50, cu 10 minute de intrarea în vigoare a noului Mers al Trenurilor 2020-2021.

Prețul unui bilet între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni este de 4 lei pentru toți operatorii.

CFR SA a transmis că pe ruta Bucureşti Nord – Mogoşoaia – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (şi retur) vor circula 72 de trenuri (36 de perechi), care aparţin SNTFC CFR Călători, Regio Călători şi Transferoviar Călători.

Astfel, SNTFC CFR Călători (operatorul naţional de transport feroviar de călători) va avea pe această rută 42 de trenuri, dintre care 20 de trenuri vor circula între orele 0:00 – 10:16 şi 22 de trenuri între orele 14:30 – 24:00; Regio Călători (operator privat de transport feroviar de călători) va avea 20 de trenuri, dintre care 12 trenuri vor circula între orele 21:50 – 5:36 şi 8 trenuri între orele 9:50 – 14:56; şi Transferoviar Călători (operator privat de transport feroviar de călători) – 10 trenuri, dintre care două trenuri vor circula între orele 2:30 – 3:36, şase trenuri între orele 10:30 – 14:16 şi două trenuri în intervalul 20:30 – 21:36.

author avatar
Andreea Vlad
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger