AcasăNewsAu apărut pe tarabe, dar puțini își și permit să le cumpere....

Au apărut pe tarabe, dar puțini își și permit să le cumpere. Cât au ajuns să coste cireșele, în România, în martie/Prețul, de necrezut

sursa foto: agro-tv.ro

Ca în fiecare an, până să apară în magazine și în piețe cireșele autohtone, în piețele și în magazinele din România se găsesc astfel de fructe, dar aduse din afara țării. Prețul lor este, însă, unul exorbitant.

Se poate spune, fără prea mari dubii, că prețul cireșelor ce se găsesc deja în piețele din România este unul uriaș. Deși fructele care le fac cu ochiul multor români se găsesc deja la tarabe, prețul mare al unui kilogram de cireșe nu-i lasă pe cei mai mulți să se apropie de ele. Cu atât mai puțin să și cumpere, la început de primăvară.

Cât costă cireșele

Cei mai mulți dintre oamenii care merg la cumpărături la piață văd că pe tarabe sunt cireșe, dar când observă și la ce preț sunt scoase la vânzare se miră și merg mai departe. Așteaptă să se mai încălzească afară și să apară în piețe cireșele românești, care, cel mai probabil, vor avea prețuri ceva mai accesibile, pentru mai toate buzunarele.

În aceste zile, cireșele s-au vândut cu nu mai puțin de 250 de lei peste tot în țară, potrivit playtech.ro. Concurența la acest capitol nu prea există, pentru că prețul este la fel peste tot. Vânzătorii spun că, deoarece cireșele vin direct din Chile, distanța de peste 13.000 de kilometri care le desparte de tarabele lor este cauza prețului ridicat. În ciuda acestei explicații, cei care se încumetă să cumpere, la acest moment din an, cireșe sunt destul de puțini. Și atunci când cumpără, iau o cantitate foarte mică de astfel de fructe.

Și pepenii roșii sunt foarte scumpi

Situația nu e cu mult diferită nici când vine vorba despre pepenele verde. Dacă vara, în sezonul estival, prețul unui kilogram de pepeni poate fi și de un leu, încă nu se pune problema ca acest fruct să fie accesibil pentru toți cumpărătorii.

Acum, un pepene poate ajunge să se vândă chiar și cu 200 de lei bucata în majoritatea piețelor sau magazinelor. Și asta având în vedere că un astfel de fruct cu miez dulce și zemos aflat pe tarabe sau în galantare poate cântări și 8 sau 10 kilograme, în condițiile în care kilogramul este în jurul a 20 de lei. Ca atare, majoritatea românilor așteaptă să apară în piețe pepenii românești, până să își facă pofta și să mănânce o felie de pepene roșu.

author avatar
Andrei Coman
779 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger