AcasăNewsAu aparut deja semne ale iernii. Atentionari COD GALBEN de ninsori si...

Au aparut deja semne ale iernii. Atentionari COD GALBEN de ninsori si vant

Uitandu-ne pe geam si vazand ca in Capitala soarele straluceste cu putere, chiar daca nu mai are puterea sa incalzeasca atmosfera la fel ca zilele trecute, inrautatirea vremii, asa cum a fost ea anuntata inca de acum cateva zile de catre specialistii de la ANM, se confirma din plin.

Si spunem asta avand in vedere ca au aparut in peisaj ninsorile si s-au depus deja primele straturi de zapada in zonele montane aflate inca de dimineata sub incidenta unor atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN.

Si, din cate anunta reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie, pana la pranz, adica pana la ora 12, se vor semnala ninsori moderate, la altitudini de peste 1500 de metri, in regiunile montane ale judetelor Sibiu si Brasov, inclusiv pe Transfagarasan (DN 7C). Specialistii spun ca pot aparea si rafale care sa viscoleasca zapada si ca se pot inregistra situatii in care vizibilitatea va scadea-insa doar izolat- sub 50 de metri. De asemenea, tot pana in jurul orei 12, in zonele de munte ale judetelor Bistrita Nasaud si Maramures, la peste 100 de metri, sunt asteptate ninsori, insotite de rafale de 50-70 km/h, situatii in care vizibilitatea va fi diminuata simtitor.

Totodata, va ninge, din cate spun specialistii, si in zona montana a judetului Neamt, la nivelul de peste 1000 de metri, precipitatiile specifice iernii fiind insotite si de vant cu intensificari puternice, conditii in care vizibilitatea poate scadea. Situatia se mentine pana catre ora 15.

Nu in ultimul rand, meteorologii spun ca in judetele Mehedinti, Gorj, Olt si Dolj pot aparea – pana la ora 14- rafale puternice, de pana la 60-70 km/h, dar si ninsori, in special in zona de munte.

197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger