AcasăNewsAti pierdut locul de munca in favoarea unui olandez?

Ati pierdut locul de munca in favoarea unui olandez?

Premierul olandez, Mark Rutte, nu considera ca trebuie sa adopte o pozitie oficiala prin care sa condamne anuntul xenofob referitor la est-europeni.

Premierul olandez nu ia pozitie privind site-ul PVV impotriva imigrantilor

“Ti-ai pierdut locul de munca in fata unui polonez, bulgar, roman sau alt est-european? Vrem sa stim”, scrie pe site-ului Partidului Libertatii (PVV), al lui Geert Wilders.

De 400 de ani, olandezii emigreaza in alte tari

Publicarea anuntului electronic este o forma de alimentare a repulsiei fata de est-europeni. Efectul, cel putin pana in prezent, a fost acela ca, dupa multa vreme, est-europenii au reusit sa faca front comun si zece dintre ambasadorii acestor tari, acreditati in Olanda, au trimis o scrisoare de protest Parlamentului de la Haga. Totusi, premierul Olandei, nu considera ca trebuie sa ia atitudine. Daca s-ar gandi mai bine, autoritatile olandeze ar trebui sa fie ingrijorate, pentru ca astfel s-a deschis o Cutie a Pandorei care poate sa-i afecteze pe cetatenii lor, stiut fiind ca multi isi cauta si in zilele noastre un trai mai bun in SUA, Canada, Australia si Noua Zeelanda. Numai anul trecut erau inregistrati peste 100.000 de olandezi rezidenti in Australia si numarul acestora continua sa creasca, situatii similare putand fi intalnite mai in toate tarile din Lumea Noua, unde imigrantii din Tara Laleleor se tot stabilesc de vreo 400 de ani incoace.

Sud-africanii le-ar putea lua exemplul

Atitudinea Olandei ar putea da idei cetatenilor statelor unde olandezii sunt imigranti. Mai ales sud-africanilor, pe care, olandezii, sositi aici in 1652, i-au dominat sute de ani. Comunitatea olandeza este mare, dar totusi infinit mai mica decat a cetatenilor de culoare. Acestia le-ar putea urma exemplul de rasism, prin initierea unui site in care sa indemne, de exemplu, la monitorizarea albilor, inclusiv a olandezilor!

author avatar
Silviu Ionescu
342 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger