AcasăNewsAthosul României. Mitropolia Olteniei, decizie incredibilă: blestemul de Frăsinei va avea un...

Athosul României. Mitropolia Olteniei, decizie incredibilă: blestemul de Frăsinei va avea un monument

manastirea frasinei

Mitropolia Olteniei anunţă că va realiza o lucrare monumentală pe care o va aşeza pe locul în care Sfântul Calinic a oprit urcarea femeilor la Mănăstirea Frăsinei, considerată Athosul românesc.

Monumentul va fi amplasat lângă altarul bisericii de jos construită, potrivit Mitropoliei Olteniei, în perioada comunistă, „din neascultare şi încălcarea blestemului Sfântului Calinic”.

Monument în loc de Biserica pentru femei a Mănăstirii Frăsinei, „Athosul românesc”

„Această lucrare de dimensiune monumentală va fi executată şi aşezată în locul în care Sfântul Ierarh Calinic a oprit intrarea părţii femeieşti pentru a nu fi sminteală vieţuitorilor Sf Mănăstiri Frăsinei. Astfel, liniştea care se va coborî asupra acestei Sfinte Ctitorii va repune în rânduiala Mănăstirii Frăsinei dorinţa Sfântului Ierarh Calinic de a avea această ţară o adevărată lavră monastică athonită în care ascultarea, sărăcia şi castitatea (voturile monahale) să dăinuiască în trupurile şi sufletele celor care au fost chemaţi să aleagă în această viaţă pământească iubirea în Hristos, Mântuitorul nostru Cel viu şi veşnic!”, a transmis Mitropolia Olteniei.

Potrivit sursei citate, mitropolitul Irineu al Olteniei, arhiepiscop al Craiovei, a fost prezent, în urmă cu o săptămână, în mijlocul obştii Sfintei Mănăstiri Frăsinei pentru a stabili, împreună cu membrii Consiliului Duhovnicesc, mai multe aspecte importante legate de reafirmarea vechilor rânduieli de vieţuire călugărească, alese şi fixate de Sfântul Ierarh Calinic.

Document de legământ cu blestem, semnat de ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei

„În acest sens, a fost elaborat un document unitar, menit să întărească rânduiala de vieţuire a monahilor de aici. În baza «Legământului» statornicit de Sfântul Ierarh Calinic, ctitorul şi ocrotitorul duhovnicesc al Sfintei Mănăstiri Frăsinei, Consiliul Duhovnicesc a stabilit să se respecte vechile rânduieli athonite conform cărora monahii Sfintei Mănăstiri Frăsinei nu trebuie să părăsească fără binecuvântare mănăstirea, împlinind fără tulburare toată rânduiala călugărească în incinta cinstitului aşezământ şi nu în alte locuri din afara mănăstirii. Pentru a îndepărta orice fel de pericol de cădere în neorânduială s-a reafirmat faptul că, întrucât «piatra de legământ cu blestem» a Sfântului Ierarh Calinic a fost înlăturată «în condiţii de constrângere comunist-atee», «blestemul» (legământul) a rămas neschimbat. În acest sens, s-a hotărât ca părinţii şi fraţii din mănăstire să nu coboare şi să nu participe la slujbe în biserica de jos, care a fost ridicată fără binecuvântarea stareţului Sfintei Mănăstiri Frăsinei din acea vreme”, a anunţat Mitropolia Olteniei.

Mitropolitul Irineu a explicat că acest document constituie o reafirmare şi o întărire a legământului sfânt monahicesc şi a datoriilor călugăreşti de vieţuire şi o lămurire canonică a „Legământului” Sfântului Ierarh Calinic, „întărit din dragoste şi grijă părintească, nefiind nicidecum un blestem la adresa vreunui cleric, monah sau mirean anume”.

author avatar
Andreea Vlad
687 afisari

7 COMENTARII

  1. Mama Monicai Gabor, victima unui blestem stravechi? A urcat pe un …
    veronica-bulai-mama-monicai-gabor-moarte-blestem-manastire
    25 aug. 2013 · Veronica Bulai, mama Monicai si a Ramonei Gabor, si-a pierdut viata joi intr-un mod parca dsprins din filmele de groaza. Femeia se afla in …

  2. Criminal mason ce esti Irineu! Blestemata sluga a sinagogii satanei ! Jos mâinile
    borfasule, de pe Sfânta Mânastire Frasinei!
    Ai îndemnat oamenii sa se vaccineze sluga netrebnica ! Oare nu stii, ca prin acest vaccin oamenii vor fi peceluiti cu cifra fiarei 666? Stii prea bine, dar nu-ti pasa ca oamenii îsi pierd mântuirea, ticalosule ! .
    Blestemat sa fii si in iad sa arzi în veci de veci !

  3. Sa o creada el irineu ca asa vrea sa nu mai fie legatura a manastirii cu exteriorul ,s si trimita el interpusi care sa distruga viata manastireasca cum a facut si in alte parti acest neomarxist ortodox!!! A blestemat mireni ca un cocalar.

  4. Femeile sa nu mai trimita acatiste mai ales bani si bunuri 🙂 la Frasinei sau Atos.
    Daca femeia nu e primita, e hulita, nici rugaciunea ei nu e primita.
    Parca ar fi frati cu fratii Tate.

  5. Mitropolitul pu lii, o mizerie de om ce face de ras ortodoxia românească. Asta pe vremea mea, nu era bun, nici de văcar, voi l ati facut mitropolit

  6. Irineu un mason globalist șpăgar și bețiv. Când mai vine la Frăsinei puneti-l sa sufle in fiola.Prietenii știu de ce. A izgonit prin comportamentul lui de golan ordinar,pe Părintele Ioanichie,om cu duh sfânt. Pustiește biserici,asta e mitropolit? Să-și ridice sutana , sigur îi iese coada de diavol. Rușine Patriarhului că stă pitit că de obicei și nu ia atitudine. Sau sunt pe mâna?!

  7. Dacă Mănăstirea Frasinei se dorește a fi Athosul românesc, trebuie respectată cu sfințenie dorința întemeietorul acestui așezământ monahal.Restul sunt vorbe.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger