AcasăNewsAterizare pe Marte, imagini incredibile realizate de Curiosity FOTO si VIDEO

Aterizare pe Marte, imagini incredibile realizate de Curiosity FOTO si VIDEO

(foto: NASA)

NASA a facut publice cateva fotografii si filmulete realizate in momentul in care robotul Curiosity a aterizat pe planeta Marte. Acestia asteapta fotografii noi, de o rezolutie net superioara.

(foto: NASA)

Robotul „Curiosity” a aterizat, luni, pe Marte, agentia americana NASA reusind sa faca publice si primele fotografii realizate in care acesta a ateriat pe suprafata „Planetei Rosii”.

Situatia este remarcabila dat fiind faptul ca imaginile au fost prezentante in mai putin de 24 de ore de la momentul aterizarii.

Acestea au fost realizate de catre o camera integrata, care a fotografiat contactul cu solul, precum si primele „impresii” ale robotului. Momentan acestea sunt alb – negru, de o rezolutie mica, specialistii NASA asteptand ca alte poze, de o rezolutie net superioara, sa fie transmise de pe Marte.

[nggallery id=264]

Momentul aterizarii robotului a fost imortalizat si de catre satelitul artificial trimis de NASA sa orbiteze in jurul planetei. Dotat cu o camera de rezolutie inalta, Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) a reusit sa surprinda momentele in care „Curiosity” a atins solul martian.

„Spre bucuria noastra, prima faza a misiunii a fost incheiata. A inceput insa un alt moment important. Fotografiile arata o planete Marte asa cum nu am mai vazut-o, motiv pentru care fiecare dintre aceste fotografii reprezinta cea mai frumoasa poza pe care am vazut-o” a declarat Mike Watkins, directorul misiunii, citat de foxnews.com.

author avatar
Ionut Zgimbau
1.627 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger