AcasăNewsAterizare in nameti. 116 oameni, in pericol!

Aterizare in nameti. 116 oameni, in pericol!

O aeronava Blue Air a ratat, joi dimineata, aterizarea pe Aeroportul International „Avram Iancu” din Cluj-Napoca si a iesit de pe pista, 116 persoane traind clipe de groaza. In plus, incidentul a creat un haos total, aeroportul fiind blocat mai bine de trei ore. In tot acest timp, conducerea aeroportului s-a incurcat in declaratii, alte aeronave fiind nevoite sa survoleze zona minute in sir din cauza zapezii aflate pe piste.

Cursa Blue Air de la Bucuresti la Barcelona s-a incheiat in nametii de pe Aeroportul “Avram Iancu” din Cluj, incident care s-a lasat cu dosar penal. Desi in urma evenimentului nimeni nu a fost ranit, aeroportul a fost inchis, mai multe curse aeriene fiind anulate sau intirziate. De altfel, trei curse ale companiei Wizz Air, de la Paris, Luton si Valencia au survolat aeroportul clujean mai multe zeci de minute.

Declaratii contradictorii

In tot acest timp, in care angajatii abia s-au sinchisit sa puna mina pe lopeti si sa curete pista, directorul aeroportului David Ciceo s-a intrecut in explicatii contradictorii, in final fiind acuzat direct de minciuna de catre cei implicati. Ciceo a declarat in primele minute ca pista se prezenta in conditii bune, fara zapada sau gheata. Insa, nu de aceeasi parere au fost pasagerii aeronavei care a ajuns pe cimp. Acestia au afirmat ca pista aeroportului era plina de gheata si zapada, iar utilajele de deszapezire au intervenit abia dupa incident.  Ulterior, directorul aeroportului a declarat ca echipajul aeronavei a insistat sa aterizeze, pentru ca nu ar fi avut suficient combustibil, asuminduti faptul ca intre timp situatia de la sol se inrautatise. In schimb, reprezentantii Blue Air il acuza pe Ciceo de minciuna, sustinind ca aeronava dispunea de suficient combustibil. In concluzie, procurorii clujeni au deschis un dosar penal privind imprejurarile in care avionul a iesit de pe pista, cauzele fiind investigate si de o comisie a Autoritatii Aeronautice.

author avatar
Andrei Coman
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger