AcasăNewsAtentionari nowcasting de ploi, cu grindina si fulgere!

Atentionari nowcasting de ploi, cu grindina si fulgere!

In timp ce in majoritatea regiunilor caldura e toropitoare, locuitorii anumitor judete din tara vor avea de furca, in dupa-amiaza zilei de sambata, cu vremea capricioasa.

Cerul senin se va acoperi de nori ce vor aduce furtuni, motiv pentru care specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au amis atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN.

Una dintre acestea este valabila pentru judetul Alba, unde, cel putin pana la ora 17.30, sunt anuntate ploi in aversa, ce pot cumula pana la 25 l/mp. Precipitatiile vor fi insotite si de caderi de grindina (de dimensiuni mici, dar si medii), dar si de intensificari ale vantului.

Pana catre ora 17.45, o alta atentionare nowcasting de vreme severa ramane valabila pentru judetul Covasna, unde, de asemenea, sunt prognozate ploi in aversa, cu caderi de piatra si vant cu intensificari.

De astfel de ploi specifice verii – cu fulgere, tunete si grindina nu scapa nici locuitorii judetului  Bihor, mai precis cei care se afla in sud-estul judetului. Si acolo va ploua, iar precipitatiile, insotite de vant cu intensificari semnificative, dar si de grindina se vor semnala pana catre ora 18 ale zilei in curs.

 

author avatar
Cristina Stefan
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger