AcasăNewsAtentionari nowcasting COD GALBEN pentru sase judete ! Ce anunta ANM pentru...

Atentionari nowcasting COD GALBEN pentru sase judete ! Ce anunta ANM pentru urmatoarele ore!

A fost o zi frumoasa, in majoritatea regiunilor tarii, si foarte insorita, indeosebi in Capitala. De dupa-amiaza incepand, insa, si pana seara tarziu, un fenomen meteo va persista, fiind posibil sa le dea batai de cap indeosebi soferilor.

Ceata, pentru ca despre ea este vorba, va aparea la amiaza, in judetele Teleorman si Giurgiu, si nu se va lasa dusa pana inspre orele 20, reducand vizibilitatea, local, sub 200 de metri, izolat si sub 50 de metri. Cel putin asta au anuntat meteorologii, prin intermediul unei atentionari nowcasting (valabila pentru maximum sase ore-n.r) COD GALBEN, avertizand, totodata, ca fenomenul se va semnala si pe drumurile nationale si europene aferente celor doua judete, ca urmare, atat conducatorilor auto, cat si pietonilor, li se recomanda sa circule cu prudenta.

Tot pana la ora 20 se mentine in vigoare o astfel de atentionare si pentru judetele Dolj si Olt, unde, pe arii extinse, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie precizeaza ca se va semnala ceata. La fel si in partea sudica a judetului Mehedinti. In toate aceste zone, pacla va diminua vizibilitatea, cu mentiunea ca fenomenul se va semnala si pe DN-urile si drumurile europene care strabat aceste judete.

La fel, ceata va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, chiar si sub 50 de metri, insa doar in cazuri izolate, in judetele Harghita si Alba. Atentionarea nowcasting COD GALBEN de ceata emisa pentru aceste zone, cu precizarea importanta ca sunt incluse si drumurile aferente celor doua judete, expira abia la orele 22 ale acestei zile.

sursa foto: tion.ro

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger