AcasăNewsAtentionari MAE: Evitati Serbia si Italia!

Atentionari MAE: Evitati Serbia si Italia!

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe le recomanda romanilor sa evite, in perioada urmatoare, calatoriile in Serbia si Italia.

(foto: wikipedia)

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau se deplaseaza pe teritoriul Republicii Serbia cu privire la faptul ca in partea de sud si sud-est a tarii, incepand cu aceasta seara si pana la data de 11 decembrie 2014, sunt prognozate ploi si ninsori, fiind posibila producerea poleiului.

In acest sens, Administratia Drumurilor Publice din Republica Serbia face apel la participantii la trafic sa conduca prudent, sa adapteze viteza la conditiile carosabilului, sa aiba autovehiculele echipate cu cauciucuri de iarna si sa respecte limitele de viteza.

De asemenea, reprezentantii MAE le recomanda romanilor sa evite, pe cat posibil, si calatoriile in Italia.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau se deplaseaza pe teritoriul Italiei asupra faptului ca vineri, 12 decembrie 2014, va avea loc o greva generala a angajatilor din sectorul public (transport public, salubrizare) si privat (constructii) din principalele orase italiene.

In ceea ce priveste transportul public local, intervalele orare in care este asigurata continuitatea serviciului difera de la un oras la altul:

• Roma – Vor fi afectate autobuzele, tramvaiele si metroul intre orele 9-17.

• Milano – Vor fi afectate autobuzele, tramvaiele si metroul de la ora 19 pana la sfarsitul zilei. In restul zilei serviciul va functiona normal.

• Florenta – In provincia Toscana greva va fi de opt ore: ATAF in intervalul orar 15.15-23.15 si LINEA intre 9.30-17.00.

• Napoli – Liniile urbane vor fi oprite in intervalul 9-17, in timp ce liniile extraurbane Eav vor fi oprite intreaga zi. Vor fi asigurate servicii in intervalele orare protejate, fara a se preciza care sunt acestea.

• Torino – Va fi afectat intreg serviciul de transport public in intervalele orare 9-12, respectiv 15-20.

In sectorul aerian, greva se va desfasura in intervalul 10.00-18.00 (personalul Enav care monitorizeaza traficul doar intre 13.00-17.00), in sectorul feroviar in intervalul 9.00-17.00, cel maritim prevede intarzierea plecarii curselor cu opt ore.

Companiile feroviare private Italo si NTV vor declansa greva in zilele de sambata, 13 decembrie 2014, respectiv duminica, 14 decembrie 2014.

Pentru a evita situatiile neplacute, cetatenii romani sunt sfatuiti sa se informeze in prealabil la companiile de transport aerian, maritim si terestru, cu privire la posibile modificari sau intarzieri ce pot interveni in perioadele mentionate.

author avatar
Cristi Ionita
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger