AcasăNewsAtenționări de ultimă oră: caniculă și vijelii! Harta zonelor afectate

Atenționări de ultimă oră: caniculă și vijelii! Harta zonelor afectate

Finalul verii și începutul toamnei calendaristice nu vin cu schimbări la nivel de temperaturi. Dimpotrivă: canicula rămâne cuvântul de ordine și în perioada imediat următoare.

În acest sens, meteorologii au emis, luni dimineață, două atenționări tip COD GALBEN.
Una dintre ele vizează ziua de 31 august. Când, în zonele sudice, estice, local în cele vestice și pe arii restrânse în regiunile centrale va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar maximele vor urca până la 33-36 de grade, izolat chiar și la valori de 37-38 de grade, în Lunca Dunării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

sursa foto: ANM

Aceeași sursă transmite că atât marți, cât și miercuri, respectiv pe 1 și 2 septembrie, în regiunile extracarpatice disconfortul termic se va menține accentuat și va fi caniculă.

Ce zone nu vor fi ocolite de furtuni

sursa foto: ANM

O altă atenționare COD GALBEN, valabilă de această dată în intervalul 1 septembrie, ora 03 – 1 septembrie, ora 23, anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ”la început în Banat, Crișana, apoi cu precădere în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte”.

Acest lucru înseamnă că se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, iar ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp, izolat 40-50 l/mp – mai transmit specialiștii ANM.

174 afisari
Zenville

Ultimele știri

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...

Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?

Guvernul promite majorări de salarii şi pensii în anul electoral 2024, dar în 2025 ar putea veni prăpădul. Semnalul de alarmă l-a tras guvernatorul...
proger