AcasăNewsAtentionari de ploi in aversa si descarcari electrice

Atentionari de ploi in aversa si descarcari electrice

In timp ce majoritatea regiunilor tarii sunt acoperite de canicula, anumite judete vor fi, cel putin in jurul pranzului, afectate si de ploi in aversa, cu descarcari electrice si caderi de grindina.

Motiv pentru care, locuitorii zonelor in cauza sunt atentionati, prin intermediul unor CODURI GALBENE nowcasting (atentionari cu efect imediat-n.r), despre faptul ca vremea se va transforma brusc, lasand locul unor ploi specifice verii.

Asadar, timp de o ora, respectiv pana la 13, cei care locuiesc in judetul Timis – respectiv in vestul tarii- vor avea de furca de pe urma ploilor (de peste 20-25 l/mp), insotite de descarcari electrice frecvente, dar si de intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, dar si, posibil, de caderi de grindina.

Totodata, o alta atentionare nowcasting COD GALBEN a fost emisa duminica, local, pentru un judet din centurl tarii, Sibiu, aceasta fiind valabila pana la 13.30. Si acii meteorologii se asteapta sa ploua, cu grindina, fulgere si tunete, dar si sa se produca intensificari ale vantului.

author avatar
Cristina Stefan
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger