AcasăNewsAtentionari COD GALBEN de ploi cu grindina si intensificari ale vantului

Atentionari COD GALBEN de ploi cu grindina si intensificari ale vantului

Meteorologii se asteapta ca astfel de manifestari de instabilitate sa apara si joi, in a doua parte a zilei, local in zonele de deal si de munte, in sudul si in nord-vestul teritoriului,  si in restul tarii pe arii mai restranse.

Canicula in unele zone ale Romaniei, ploi si vijelii in altele. Astfel s-ar putea descrie, in doar cateva cuvinte, starea vremii, sambata la amiaza.

In timp ce in cursul zilei trecute, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis o infiormare de canicula, valabila, de sambata incepand, si pana luni, cu mentiunea ca valul de valdura va pune stapanire pe Romania incepand din vest si sud-vest, ulterior cuprinzand si sudul si estul tarii, in jurul pranzului au fost emise atentionari nowcasting (cu efect imediat- n.r) de vreme severa – ploi si furtuni, specifice verii.

Mai exact, pana la orele 14, de exemplu, zona montana a judetului Vrancea va fi cuprinsa de ploi, cu mentiunea ca meteorologii spun ca se vor semnala „cantitati de apa ce pot atinge si depasi punctiform 35 l/mp”, precipitatiile fiind posibil sa fie insotite si de caderi de piatra si de tunete si fulgere, dar si de vant.

Intre orele 13 si 15, aversele, insotite de intensificari ale vantului, dar si de descarcari electrice frecvente si de grindina, vor afecta zona montana aflata in perimetrul altor trei judete- de aceasta data situate in sud, respectiv Buzau, Dambovita si Prahova.

author avatar
Cristina Stefan
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger