AcasăNewsAtentionari COD GALBEN de la ANM, pentru 16 judete: Ceata persista pana...

Atentionari COD GALBEN de la ANM, pentru 16 judete: Ceata persista pana la pranz

Dupa cum s-a intamplat si in zilele precedente, in anumite zone ale tarii, ceata isi va face simtita prezenta si vineri, de la primele ore ale zilei si pana catre pranz.

Asadar, daca in zilele trecute, negura s-a retras pana inspre ora 11, de aceasta data ceata va ramane in tabloul zilei de vineri pana catre ora 12.

In acest sens, meteorologii au emis nu mai putin de opt atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN de ceata, pentru mai multe zone din tara, dupa cum urmeaza: pana la ora 10 sunt valabile astfel de avertizari pentru judetul Constanta, sudul judetului Caras-Severin si vestul judetului Timis si pentru judetul Cluj.

De asemenea, alte atentionari au fost emise pentru Tulcea, sudul judetelor Dolj si Olt, Teleorman, dar si Giurgiu, valabile pana la ora 11, precum si pentru sudul judetului Calarasi- atentionarea urmand sa expire la 11.20.

Nu in ultimul rand, meteorologii informeaza ca pana la ora 12 ceata se va semnala local in judetele Suceava, Neamt, Bacau, Botosani, Iasi, Vaslui.

Specialistii precizeaza ca fenomenul va duce la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, izolat si sub limita a 50 de metri, dar si ca se va semnala inclusiv pe drumurile nationale si europene aferente acestor judete, drept urmare soferilor si pietonilor li se recomanda sa circule cu atentie, pentru a nu se produce evenimente rutiere nedorite.

author avatar
Cristina Stefan
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger