AcasăNewsAtentionari COD GALBEN: Ce au anuntat meteorologii pentru mai multe judete din...

Atentionari COD GALBEN: Ce au anuntat meteorologii pentru mai multe judete din tara!

Dimineata de sambata a inceput, ca si zilele precedente, cu ceata, in mai multe zonel ale Romaniei. Conform meteorologilor,fenomentul este asociat cu burnita, dar si cu depuneri de chiciura.

Soferii sunt atentionati asupra faptului ca vremea nefavorabila le poate face probleme in trafic, date fiind conditiile de ceata, ca urmare sunt sfatuiti sa conduca prident. Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis doua atentionari nowcasting (valabile pentru cateva ore-n.r) COD GALBEN, precizand ca ceata se va semnala in mai multe judete din tara.

In mare parte din Valcea, inclusiv in orasul Ramnicu Valcea, dar si, local, in judetul Gorj, vizibilitatea va fi diminuata sub 200 de metri si, posibil chiar sub 50 de metri, din cauza stratului de ceata, asociat cu burnita. Avertizarea expira la ora 12. De asemenea, drumurile nationale si europene din județele Botosani, Bacau,Vaslui, Vrancea si Galati sunt acoperite de ceata, dar si, posibil, de depuneri de chiciura, motiv pentru care conducatorilor auto li se recomanda sa circule cu atentie. Avertizarea nowcasting este valabila pana la ora 13.

Date fiind conditiile meteo nefavorabile, care ingreuneaza vizibilitatea in trafic, politistii de la Rutiera ii sfatuiesc pe soferi sa nu conduca avand viteza mare, sa pastreze distanta fata de masinile aflate in fata lor, pentru a putea frana la timp, in caz de nevoie, si a evita, astfel, producerea unor accidente nedorite.

136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger