AcasăNewsAtentionari ANM: ploi si vijelii in mai multe zone din tara

Atentionari ANM: ploi si vijelii in mai multe zone din tara

Daca in Capitala e o zi frumoasa, cu temperaturi ridicate si cer senin, mai multe regiuni din tara vor fi cuprinse, in intervalul orar urmator, de un val de instabilitate pronuntata. Meteorologii au anuntat ca vor cadea ploi, insotite de descarcari electrice, dar si vijelii.

Locuitorii din Intorsura Buzaului, Borosneu Mare, Brates, Covasna, Zagon, Comandau, Sita Buzaului, cei din zona de munte din sudul judetului Covasna, precum si cei din Moieciu, Rasnov, Sacele, Tarlungeni, Teliu, Vama Buzaului si zona de munte din sudul judetului Brasov vor avea nevoie, cel putin pana luni la ora 14.30, de umbrele sau pelerine de ploaie. Si asta pentru ca perimetrele anuntate intra sub incidenta unei atenionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) de precipitatii de peste 20 l/mp, insotite de fulgere si grindina.

De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie informeaza ca tot pana la ora 14.30 este in vogoare un Cod galben de ploi, valabil pentru zona montana a judetelor Prahova si Buzau. Si aici sunt anuntate precipiatii destul de insemnate. Nu for lipsi din peisaj descarcarile electrice si nici grindina, dar nici vijeliile.

Atentionari nowcasting de vreme severa au fost emise, luni, de catre specialistii ANM si pentru localitatile Lunca Ilvei, Ilva Mica, Rebra, Cosbuc, Tarlisua, din nordul judetului Bistrita-Nasaud, precum si pentru Belis, Marisel, Calatele, Sancraiu,Morlaca, Huedin, Poieni, Ciucea – localitati situate in zona de munte a judetului Cluj. Meteorologii prognozeaza ploi in aversa, cu intensificari de scurta durata ale vantului si grindina.

Sursa foto: telegrafonline.ro

339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger