AcasăNewsAtentionari ANM: COD GALBEN de ploi in aversa, grindina si vant

Atentionari ANM: COD GALBEN de ploi in aversa, grindina si vant

Vremea se anunta capricioasa, miercuri la amiaza, in anumite zone ale tarii. Ca urmare, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) au emis atentionari nowcasting COD GALBEN.

Drept urmare, avertizarile cu efect imediat, emise pe o perioada de o ora, vizeaza, intr-o prima faza, Clujul, respectiv regiunea vestica a judetului, precum si sud-estul judetului Salaj. Mai exact, pana la ora 15.15 va ploua in aversa in special in zona localitatilor: Margau, Manastireni, Izvorul Crisului, Aghiresu, Sanpaul, Huedin, Sancraiu, din Cluj, respectiv, a localitatilor Fildu, Almasu, Cuzaplac, Zimbor, Hida, Dragu, din Salaj.

Pe langa ploile destul de insemnate cantitativ (ce pot depasi 25 l/mp), in regiunile metionate se vor semnala, precizeaza ANM, si frecvente descarcari electrice, posibil si caderi de grindina (de dimensiuni mici si medii), precum si intensificari ale vantului.

Ploile nu vor lipsi din peisaj nici in Hunedoara, indeosebi in vestul judetului – meteorologii asteptandu-se sa afecteze localitatile Batrana, Lapugiu de Jos, Dobra, Gursada si Burjuc, si nici in in estul judetului Timis. SI aceste zone se afla sub incidenta unei atentionari nowcasting COD GALBEN de vreme capricioasa, pana la ora 15.45.

author avatar
Cristina Stefan
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger