AcasăNewsAtentionare de la salvamontisti, in prag de week-end

Atentionare de la salvamontisti, in prag de week-end

Cum pe final de saptamana iarna pare decisa sa se reinstaleze in majoritatea masivelor, salvamontistii au ales sa transmita un mesaj celor care au de gand sa mearga la munte in acest week-end. Totul, pentru a se evita orice posibil risc la adresa sigurantei montaniarzilor dornici de aventuri la inaltime.

Salvamontistii au ales sa transmita un mesaj pe reteaua de socializare, astfel incat sa ajunga la cat mai multa lume

Pe langa faptul ca se anunta ninsori, „iar stratul nou de zapada depus in perioada urmatoare poate atinge si 50 de cm”, se anunta, dinspre Salvamont Romania, via Facebook, si faptul ca temperaturile pot scadea si pana la -20 de grade.

In aceste conditii, amatorii de drumetii montane primesc cateva sfaturi pretioase de la cunoscatorii muntelui. Si anume sunt sfatuiti sa aiba la ei echipamentul de iarna si, inainte de a pleca pe o anumita ruta, sa ceara echipelor Salvamont detalii atat despre nivelul riscului producerii unor avalanse, cat si despre starea traseului pe care planuiesc sa il strabata.

„Echipele salvamont, singurele structuri care detin competenta legala , personal pregatit profesional si atestat pentru a interveni in solutionarea accidentelor montane in care sunt implicate persoane cu afectiuni medicale pot fi alertate prin sistemul unic de urgenta 112 si prin intermediul Dispeceratului National Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicatia SALVAMONT pentru telefoanele mobile„, mai recomanda cei de la Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont.

foto: Facebook/romania.salvamont

83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger