AcasăNewsAtentionare nowcasting de polei, pentru trei judete din estul tarii

Atentionare nowcasting de polei, pentru trei judete din estul tarii

Locuitorii a trei judete din zona Moldovei, dar si conducatorii auto care tranziteaza perimetrul acestora nu scapa de polei.

Ca urmare a faptului ca fenomenul isi va face simtita prezenta pana la amiaza, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis o atentionare nowcasting COD GALBEN, pentru un interval de trei ore, mai precis pana la ora 14. Prin intermediul acesteia, anunta faptul ca trei judete din estul tarii- Suceava, Botosani si Iasi – se vor confrunta cu poleiul, inclusiv ca e posibil ca stratul subtire de gheata sa se semnaleze pe drumurile nationale si judetene aferente acestora.

Acestea fiind conditiile meteo, conducatorilor auto li se recomanda sa tina cont de situatie, sa nu plece la drum fara sa aiba masinile echipate cu anvelope corespunzatoare conditiilor de carosabil umed, dar si sa adapteze viteza, pentru a nu deveni victime ale unor evenimente rutiere nedorite.

Va reamintim, totodata, faptul ca, de noaptea trecuta incepand si pana marti dimineata, o informare meteo de ploi insemnate cantitativ este valabila pentru mai multe regiuni din tara, mai exact pentru cea vestica, nordica si centrala, in timp ce la munte, in zona inalta, in acest interval sunt anuntate precipitatii mixte.

sursa foto: bzb.ro

author avatar
Cristina Stefan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger