AcasăNewsAtentionare meteo de canicula pentru mai multe zone. Afla in ce interval...

Atentionare meteo de canicula pentru mai multe zone. Afla in ce interval e valabila!

(foto: bzf.ro)

Valul de canicula care a acoperit Romania se va mentine si la inceputul saptamanii urmatoare. Meteorologii au emis, sambata, o atentionare COD GALBEN pentru mai multe regiuni ale tarii, care intra in vigoare incepand de duminica.

Pregatiti-va hainele lejere, sepcile si palariile de soare, pentru ca veti avea nevoie de ele si in urmatoarele zile! Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in intervalul 28-30 iulie canicula va fi deosebit de cald in zonele din nord-vestul, vestul, centrul, sudul si sud-estul tarii. Codul Galben de canicula se va mentine cel putin pana marti si vizeaza 26 de judete, inclusiv Capitala.

(foto: site ANM)

Pe intreaga perioada in care este valabila atentionarea, meteorologii informeaza ca vremea va fi foarte calda, iar temperaturile maxime vor sari de 36-37 de grade. Mai mult, mercurul din termometre va atinge, izolat, 39 de grade, in sud-vestul tarii.

Totodata, disconfortul termic va fi pronuntat, indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati, la campie, dar si la podis si in zonele de deal.

230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger