AcasăNewsCOD PORTOCALIU si COD GALBEN in intreaga tara!

COD PORTOCALIU si COD GALBEN in intreaga tara!

(foto: aradon.ro)

COD PORTOCALIU si COD GALBEN – o atentionare meteo a fost emisa, miercuri, de specialistii ANM. Avertizarea e valabila pentru intreaga tara, in intervalul 23-26 august.

(foto: aradon.ro)

De joi si pana duminica, Romania se topeste sub COD PORTOCALIU si GALBEN de canicula. Atentionarea meteo emisa de catre Administratia Nationala de Meteorologie, pentru ultima parte a lunii august, cand multi sperau sa se mai racoreasca, anunta, din contra, temperaturi de 38 de grade si chiar peste 40, in Lunca Dunarii.

Asadar, specialistii ANM informeaza ca, de joi si pana duminica, valul de caldura se va extinde din zonele de est, sud si vest in intreaga tara, arii cuprinse sub COD GALBEN. Termometrele vor arata frecvent 35-38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Temperaturi foarte ridicate se vor inregistra, in perioada in care a fost emis CODUL PORTOCALIU dupa cum urmeaza: joi, 23 august, in zonele sudice, iar in zilele urmatoare, vineri, sambata si duminica, in cele vestice. Mercurul din termometre va urca la 38-41 de grade, in Campia de Vest, Campia Romana si sud-vestul Transilvaniei, dar chiar si la 42 de grade in Lunca Dunarii. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, spun meteorologii. Judetete vizate de CODUL PORTOCALIU sunt Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinti, Dolj, Vacea, Arges, Olt, Teleorman, Dambovita, Prahova, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, dar si Bucurestiul.

191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger