AcasăUtileMeteoAtenționare de vânt puternic pe litoral, de Ziua Marinei. COD GALBEN de...

Atenționare de vânt puternic pe litoral, de Ziua Marinei. COD GALBEN de la ANM/Cum va fi vremea, marți, în Capitală

sursa foto: cugetliber.ro

Vântul puternic le-ar putea da ceva bătăi de cap turiștilor aflați marți pe litoral. Această zi e una de mare sărbătoare pentru ortodocși – fiind prăznuită Adormirea Maicii Domnului (sărbătoare cunoscută și ca Sfânta Maria Mare). Și este și Ziua Marinei.

Pentru această a doua zi a săptămânii, meteorologii anunță intensificări ale vântului în zona litoralului. E vorba de o atenționare Cod galben, emisă marţi dimineață de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), chiar de Ziua Marinei.

Intensificări ale vântului în zona litoralului

foto: meteoromania.ro

Prin intermediul atenționării Cod galben, ce este valabilă timp de mai multe ore, respectiv în intervalul 15 august, ora 10 – 15 august, ora 20, meteorologii anunță că în răstimpul avut în vedere „în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55…65 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona litoralului și în bazinul vestic al Mării Negre”.

Totodată, specialiștii ANM atrag atenția că pe parcursul zilei de miercuri, 16 august, în sud-estul țării vor fi intensificări temporare ale vântului cu viteze în general de 45…55 km/h.

Prognoză specială pentru București: vreme călduroasă

ANM a emis și o prognoză specială pentru zona municipiului București, tot pentru intervalul 15 august, ora 10 – 15 august, ora 20.

Vremea va fi călduroasă, marți, în Capitală. Conform meteorologilor, cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei, când vor mai fi posibile perioade cu averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări, cu rafale de 40…45 km/h – anunță ANM.

Temperatura maximă se va situa, marți, în jurul a 32 de grade.

319 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger