AcasăNewsAtentionare de ninsori viscolite si vant puternic. 14 judete, vizate de un...

Atentionare de ninsori viscolite si vant puternic. 14 judete, vizate de un nou COD GALBEN!

Odata intrata in drepturi, la inceput de an, iarna nu pare sa se lase dusa, cu una, cu doua. O treime din judetele tarii- cele din nord-estul, estul si sud-estul tarii – se vor afla, pana vineri dimineata, sub incidenta unei atentionari COD GALBEN de ninsori si vant, in restul tarii urmand sa se semnaleze precipitatii mixte.

Noua atentionare emisa de catre specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) va intra in viogare peste aproximativ o jumatate de ora si va ramane valabila pana vineri, 8 ianuarie, la ora 06.

In tot acest timp, din cate anunta meteorologii, va ninge viscolit in Moldova, unde se va depune un nou strat de zapada, in timp ce in estul Munteniei si in Dobrogea specialistii se asteapta sa cada intr-o prima faza ploi, care se vor transforma in lapovita si apoi in ninsoare, fiind posibil ca, pe parcursul noptii, fulgii sa fie, insa doar trecator, viscoliti.

(sursa foto: meteoromania.ro)

Mai mult, in perioada in care prezenta atentionare ramane valabila, in estul tarii vantul va sufla cu putere, fiind posibil ca rafalele sa ajunga la viteze de 60 si chiar 70 de kilometri/ora.

De asemenea, in restul regiunilor tarii, care nu sunt colorate cu galben pe harta atasata, sunt asteptate precipitatii mixte. Si, din cate precizeaza meteorologii, poleiul nu va lipsi in totalitate din peisaj, insa va fi prezent pe arii mult mai restranse fata de zilele precedente, cand aparitia fenomenului a fost favorizata de ploile si precipitatiile mixte cazute, dar si de temperaturile in crestere fata de intervalul anterior, cand a fost ger.

author avatar
Cristina Stefan
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger