AcasăNewsAtenţionare de la MAE pentru românii cu planuri de călătorie în Franța!...

Atenţionare de la MAE pentru românii cu planuri de călătorie în Franța! S-a anunțat GREVĂ!

Atenţionare de la MAE pentru românii cu planuri de călătorie în Franța! S-a anunțat GREVĂ! (sursa foto: Ambasada României în Spania/Facebook)

Capitala Franței este una dintre destinațiile preferate de mulți dintre românii care aleg să-și petreacă un week-end romantic sau chiar o vacanță la Paris, supranumit „orașul iubirii”.

Doar că s-ar putea ca o grevă anunțată pentru vineri să ajungă să le dea peste cap planurile unora dintre cei care vor să călătorească pe calea aerului, și anume cu avionul.

Un mesaj transmis, vineri, de la nivelul Ministerului de Externe, sub forma unei atenționări de călătorie, e menit să ajungă în atenția românilor care se află deja în Franța sau au în plan să meargă în această țară.

Este anunțată o grevă a angajaților grupului Aéroports de Paris

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că, în ziua de 1 iulie 2022, este anunțată o grevă a angajaților grupului ADP (Aéroports de Paris), cu posibilitatea de a fi extinsă și care va produce perturbări semnificative ale curselor aeriene, formarea de cozi, întârzieri în graficul de zbor și anulări ale unor curse aeriene”, informează MAE.

În acest context, sfatul autorităților este ca oamenii să verifice informațiile de pe paginile de internet ale companiilor aeriene cu care intenționează să călătorească.

„Se recomandă verificarea informațiilor pe site-urile companiilor aeriene alese și să se anticipeze sosirea la aeroport astfel: cel puțin trei ore pentru un zbor internațional și cel puțin două ore pentru un zbor intern sau european. Air France intenționează să își asigure toate zborurile pe distanțe lungi și 90% din celelalte curse”, mai transmit reprezentanții instituției conduse de către Bogdan Aurescu.

Numere utile în cazul în care aveți nevoie de asistență consulară

Nu în ultimul rând, se menționează faptul că, în caz de nevoie, românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet www.meteoalarm.org, http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

305 afisari

2 COMENTARII

  1. De când cu covidul ” lor”, au mai pus si pun la cale câte o grevă…. si vor fi multe ” greve”… peste tot…..
    În spatele acestor „greve” se află lipsa de personal…..se moare pe capete. Săracii de ei!
    Au murit mulți piloți ( 111 piloți în 2021), etc..si deci companiile aeriene nu mai pot asigura zborurile 100%. Toți piloții erau vaccinați,ca si ceilalți angajați….

    Fiți prudenți !
    Nu vă vaccinați ! Vaccinul este letal!

    Este timpul asasinilor !

  2. Se estimeaza ca 30% din piloti nu ar fi destul de sanatosi ca sa zboare, un urma vaccinarii. Se pare ca diferenta de presiune si altitudinea accelereaza efectele vaccinului

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger