AcasăNewsAtentionare de calatorie pentru Bulgaria: Statul vecin se confrunta cu vreme rea!

Atentionare de calatorie pentru Bulgaria: Statul vecin se confrunta cu vreme rea!

Daca la noi gerul s-a mai domolit, la fel si ninsorile, lucrurile nu stau la fel de bine, la capitolul vreme si capricii ale iernii, in cazul vecinilor de la sud.

Drept urmare, dupa ce au aflat despre avertizarile de vereme rea emise de catre specialistii bulgari in meteorologie, reprezentantii Ministerului de Externe de la Bucuresti au emis, miercuri, o atentionare de calatorie.

Avand in vedere ca atat pentru ziua in curs, cat si pentru urmatoarea, mai exact pentru joi, au fost emise atentionari de vreme rea, respectiv un Cod portocaliu de zapada si polei pentru judetele Vidin si Montana si un Cod galben de zapada si polei in judetele Vrata, Pleven, Loveci, Ruse si Veliko Tarnovo, romanii care au in plan sa ajunga in aceste doua zile in regiunile afectate de vremea rea sunt sfatuiti sa tina cont de anunturile specialistilor in meteorologie.

Cat priveste sfaturile pentru conducatorii auto, ele prevad, printre altele, recomandarea de a nu pleca la drum fara sa aiba autoturismele echipate corespunzator pentru circulatie in conditii de iarna, dar si sa adapteze viteza la conditiile de drum.

sursa foto: newsbucovina.ro

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger